• 1528
    yıllardır en büyük sorunu yavaş futbol olan takımdır. quantum fiziğini bile anlayabilirim; ama nasıl olurda bir futbol takımı hızlı hücuma çıkamaz, ilerde çoğalamaz, varyasyonlar yapamaz... bunu gerçekten anlayamam. "suç şundadır, bundadır" demek en kolay yoldur elbette. ancak yıllardan beri değişen hocalara, futbolculara rağmen sorunun aynı kalması en ilginç noktadır.

    aslında sorunu çok net: orta saha. bilmiyorum sadece türkiye'de mi anlaşılamadı bu ama bir futbol takımının en kilit noktasının orta saha olduğu gerçeği pek idrak edilememiş gibi durmakta. adam sanıyor ki; ben ne kadar defans oynatırsam o kadar az yerim; ne kadar forvet oynatırsam o kadar çok atarım. tamam abi sen yine san bunları, ama hobi olarak yap bari, yapma demiyorum bak.

    takım olarak defans yapmasını bilmeyen takıma; orta sahasının set dizilişi yapamadığı bir takıma isterseniz puyol ve ferdinand'ı koyun stopere. yine salak saçma goller yersiniz. hızlı hücuma çıkamayan; ileride çoğalamayan bir takımın forvetine rooney'i koyun. yine "gol sıkıntısı çekiyoruz abi çift forvet mi oynasak" dersiniz. derler.

    galatasaray bu durumları kaderi yapmaktan vazgeçmeli artık. oyuncu tercihleri doğru kullanmalı; kadro uyumunu ilk sıraya koymalıdır. oyun zekası yüksek olmayan oyunculardan kurulu bir takım asla ileriye gidemez; asla gelişemez. bu yüzden futbolcu transferinde artık bir zahmet ilk bakılması gereken özellik olmalıdır mentalite.

    ben sahada heyecanlı* ve uyumlu bir takım görmek istiyorum. ben sahada 11 tane futbolcu değil, 1 tane takım görmek istiyorum. çok mu şey istiyorum be sözlük?
App Store'dan indirin Google Play'den alın