• 159
    bu dönemde garip hareketler görebileceğimizi hissediyorum.

    takımın yollayacağı oyuncular kiralık, eğer transfer yapma gibi bir fikir de varsa, muhtemelen beklenmedik satışlar görebiliriz.
    buna en yakın adaylar ise kerem ve boey, belki geçen sene istenilenin çok altında bir paraya nelsson, bahsedilen takip ve ilgiler gerçekse tatmin edici bir teklife barış.

    çok saçma ama olay `şimdi biz bu boku neden yedik ağam ?` fıkrasına dönecek biraz, oliveira’nın da ıskartaya çıkmasıyla.

    iki seçenek var gibi duruyor önümüzde, ya kiradakileri çağırıp, zaha hariç geçen seneki kadroya döneceğiz ya da yukarıda dediğim gibi bonservis yaratma uğruna bütün takımı değiştireceğiz gibi duruyor.

    https://galatasaray11.com/e/5y6pz1jv

    yukarıdaki kadroda barış’ı sol beke koyup, sağ öne tete yazabilirsiniz ya da boey’i kadroya alıp kerem’i çıkartarak o satılmış gibi düşünebilirsiniz. her halükarda ilk on birden eksi bir yiyoruz. ikisi bir satılırsa hele sorma.

    boey satılsa dubois sağa gelse yine sol bek açıkta kalıyor, dönmeyi kendisi de isterse berkan’ın dönüşü muhtemel duruyor. adam yok çünkü. transfer yapsan da oliveira’nın sakatlığı, ndombele’nin gidişiyle ya iki kişi alman lazım ya da berkan’ı geri çağıracaksın.

    hadi herkes kaldı takımda diyelim, para yok, muhtemelen sadece 1 transfer olacak. onun da olmadığını varsayalım;

    https://galatasaray11.com/e/jyg35j0n

    transfer yazan yere dubois’yı ekleyin, yedeklere berkan ekleyin, olay 6 ay içinde yukarıda bahsettiğim fıkraya çıkıyor.

    sanchez ile zaha farklı, geçen seneki oliveira bu seneki kaan’a denk olarak bakarsan katkıda, hatta sanchez ile nelsson’u da bir tutabiliriz sonuçta geçen seneki şampiyonlukta büyük katkısı var nelsson’un da, sanchez kadar iyi bir futbolcu olmasa bile. e ne kaldı zaha girmiş rashica çıkmış bir tek.

    nelsson’u 14-17 arası bir miktara elden çıkarıp 8-15 arasına potansiyelli bir tane orta sahaya yatırım yapılsa sol beke bile gerek yoktu, benim gözümde dubois’dan memnun biri olarak. rashica alınmadığı gün* fırsat transferi kovalamak yerine bahsettiğim gibi maddiyat orta sahaya harcanıp, biz sağ kanada barış alperi hazırlıyoruz denseydi kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum.

    o gün hocanın istediği bir orta saha ve mertens’in halefi bir futbolcu bütün sorunları çözerdi. onun yerine işler karıştı, orta saha alamayınca oyun kurucu kanada gidildi, sorun olmayan sol bekte kendi kendimize sorun yarattık.

    ha takım kötü mü ? asla, çok güzel bir durumdayız. hala tepedeyiz ligde, avrupada devam ediyoruz. tek sıkıntı yaratılan maddi kaynağın tümüyle boşa harcanmış gibi olması. sanchez’i saymıyorum. dediğim senaryo olsa yine sanchez’i alırdın o gün para yine vardı hatta elinde çok daha fazla kaynak kalırdı, kendini şampiyonlar ligi gruplarından çıkmak zorunda hale getirmezdin.

    (bkz: galatasaray futbol takımı/#3797176)

    burada anlatmıştım kendimizi maddi olarak soktuğumuz durumu ve neden transfer yapmamamız gerektiğini, hala aynı fikirdeyim. şu an eldeki kadro( dubois’yı geri çağırırsak) ligi kazanmak için gayet yeterli, avrupada da bir iki tur geçer. avrupa ligi için de bir sürü para harcayıp transfer yapmak hiç mantıklı değil açıkçası, masrafını karşılamıyor malesef, ki yine kazanacağının nir garantisi yok.

    bu dönem hakkındaki tek temennim, seçim ayağına şampiyonluktan sonra toparlanan, gruptan çıkamayınca yine zora giren maddi durumu iyice çökertmezler.

    yazın yine yap devrimini, şimdiden başla pazarlıklara, kerem, boey, zaha, nelsson, barış kimi satacaksan, doğru fiyata satarak kar et, şampiyon olduktan sonra.
App Store'dan indirin Google Play'den alın