• 151
    1 adet sol bek 1 adet de 6 numara transferiyle kapatılması gereken dönem. yok zaha gitsinler yok ziyech uçsunlar takıma yarardan çok zarar getirir. gidecekse oliveira, ndombele ve angelinho gider, eğer nelson da giderse yerine 1 stoper takviyesi yapılabilir. gerçi seneye emin bayram geleceği için o konuda da gereksiz harcama olabilir.

    iyi kötü ligde kendi oyununu oynayan, avrupada mest eden bir takım var ortada. sürekli sağını solunu değiştirmek yarardan çok zarar getirir. zaniolo geldiğinde de rashica'yı kesememişti, hatırlatmakta fayda var.
  • 155
    transfer stratejisini temmuz 2023’le bir tutmamamız gereken transfer dönemi. bir kesim defansif özellikli sol bek ve orta sahayla sorunların çözüleceğine inanıyor fakat bugünün şartlarında katılmıyorum.

    ligde 21 maçımız kaldı ve en büyük rakibimiz fenerbahçe bile bize karşı kapanıp oynamayı tercih ediyor. yine 2 sparta prag maçımız ve kupa maçlarımız bu şekilde geçecek. toplamda tüm kulvarlarda 30 küsür maça çıkacağımızı hesap edersek takımların yüzde 95’i kapanarak oynayacağından defansif sol bek bradley locko ve koş-koş yapan işçi orta saha bu takımın sorunlarını çözmez. hücumda skor yapabilen dinamik bir oyuncu eklemesi gerekiyor. bunun yanında orta sahanın 6 veya 8 olmasından bağımsız progresif pas atabilen ve oyun bilgisiyle savunma yapan bir profil olması gerekiyor. mümkünse torreira’yı baskıya yollamak için 6 numara olması daha iyi olur ama ayağının iyi olması şartıyla. kısaca 1-3 geçişlerini çabuk yapabilen bir orta saha ve hücumda etkili bir kanat veya on numara olmazsa olmaz bana göre. yoksa bekler niye orta yapamıyor ve zaha’yla icardi neden form tutmuyor diye mayısa kadar bekler dururuz. bu takım hali hazırda ligin en az gol yiyen ve rakiplere en az pozisyon veren takımı durumundayken çok da defans orijinli oyunculara ihtiyacı yok. en azından temmuzdaki durumla şimdiki durum aynı değil.
  • 156
    bugün itibariyle sözleşme imzalanabilecek futbolcular.

    kylian mbappe
    adrien rabiot
    anthony martial
    jorginho
    koke
    toni kroos
    marco reus
    piotr zielinski
    mario hermoso
    guido rodriguez
    aaron wan bissaka
    daichi kamada
    thiago
    luka modric
    bakasetas
    pepe gueye
    joel matip
    josh brownhill
    wilfried ndidi
    mehdi taremi
    hannibal
    valentin barco
    nino
    yusuf yazıcı
    wissam ben yedder
    pablo fornals
    gabriel barbosa
    lloyd kelly
    kelechi ıheanacho
    thiago djalo
    alex meret
    kenny tete
    serge aurier
    robert skov
    jonathon burkardt

    kaynak: buzzspor
  • 157
    2023-2024 yaz transfer dönemi

    hakim ziyech: basına yansıyanlara göre gidecek.
    angelino: kiralık sözleşmesi "muhtelemen" feshedilecek.
    ndombele: kiralık sözleşmesi "muhtemelen" feshedilecek.
    zaha: 6.5m euro maaş ancak isminin yüzde 10'u kadar top oynamadı henüz.
    davinson sanchez: gerçekten tutan tek transfer.
    tete: beklenileni veremedi ama genç, sabredilebilir.
    kerem demirbay: beklenileni veremedi.

    bunların dışında bakambu, halil var ancak onlar zaten rotasyon için alındı eklemiyorum. icardi ve kaan ayhan var onlar da kiralıklardı, bonservisleri alındı ancak ben ikisinin bonservisinin alınmasını çok başarılı işler olarak gördüğümü de ekleyeyim.

    transferdir bu, tutmayabilir de. ancak tek devrede birçoğundan çıkmak için uğraşıyorsan onlara karavana denmez bile bile lades denir. isimli ama zamanı geçmiş topçuların peşine düşmenin bize hiçbir faydası olmadı. bu kadar maaş yüküne de gerek yoktu.

    umarım gerekli dersler çıkarılır ve kış transfer döneminde ihtiyacımız olan yerlere sakat general değil sağlıklı asker transferleri yapılır. böylelikle takımı da revir görünümlü huzur evi değil de geçen seneki gibi aile huzurunun olduğu makine gibi bir takım görünümüne kavuştururuz. şu kaosa rağmen takımı yarışın içinde tutup avrupa'da devam eden okan hoca'ya gerekli desteği sağlamalıyız.
  • 159
    bu dönemde garip hareketler görebileceğimizi hissediyorum.

    takımın yollayacağı oyuncular kiralık, eğer transfer yapma gibi bir fikir de varsa, muhtemelen beklenmedik satışlar görebiliriz.
    buna en yakın adaylar ise kerem ve boey, belki geçen sene istenilenin çok altında bir paraya nelsson, bahsedilen takip ve ilgiler gerçekse tatmin edici bir teklife barış.

    çok saçma ama olay `şimdi biz bu boku neden yedik ağam ?` fıkrasına dönecek biraz, oliveira’nın da ıskartaya çıkmasıyla.

    iki seçenek var gibi duruyor önümüzde, ya kiradakileri çağırıp, zaha hariç geçen seneki kadroya döneceğiz ya da yukarıda dediğim gibi bonservis yaratma uğruna bütün takımı değiştireceğiz gibi duruyor.

    https://galatasaray11.com/e/5y6pz1jv

    yukarıdaki kadroda barış’ı sol beke koyup, sağ öne tete yazabilirsiniz ya da boey’i kadroya alıp kerem’i çıkartarak o satılmış gibi düşünebilirsiniz. her halükarda ilk on birden eksi bir yiyoruz. ikisi bir satılırsa hele sorma.

    boey satılsa dubois sağa gelse yine sol bek açıkta kalıyor, dönmeyi kendisi de isterse berkan’ın dönüşü muhtemel duruyor. adam yok çünkü. transfer yapsan da oliveira’nın sakatlığı, ndombele’nin gidişiyle ya iki kişi alman lazım ya da berkan’ı geri çağıracaksın.

    hadi herkes kaldı takımda diyelim, para yok, muhtemelen sadece 1 transfer olacak. onun da olmadığını varsayalım;

    https://galatasaray11.com/e/jyg35j0n

    transfer yazan yere dubois’yı ekleyin, yedeklere berkan ekleyin, olay 6 ay içinde yukarıda bahsettiğim fıkraya çıkıyor.

    sanchez ile zaha farklı, geçen seneki oliveira bu seneki kaan’a denk olarak bakarsan katkıda, hatta sanchez ile nelsson’u da bir tutabiliriz sonuçta geçen seneki şampiyonlukta büyük katkısı var nelsson’un da, sanchez kadar iyi bir futbolcu olmasa bile. e ne kaldı zaha girmiş rashica çıkmış bir tek.

    nelsson’u 14-17 arası bir miktara elden çıkarıp 8-15 arasına potansiyelli bir tane orta sahaya yatırım yapılsa sol beke bile gerek yoktu, benim gözümde dubois’dan memnun biri olarak. rashica alınmadığı gün* fırsat transferi kovalamak yerine bahsettiğim gibi maddiyat orta sahaya harcanıp, biz sağ kanada barış alperi hazırlıyoruz denseydi kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum.

    o gün hocanın istediği bir orta saha ve mertens’in halefi bir futbolcu bütün sorunları çözerdi. onun yerine işler karıştı, orta saha alamayınca oyun kurucu kanada gidildi, sorun olmayan sol bekte kendi kendimize sorun yarattık.

    ha takım kötü mü ? asla, çok güzel bir durumdayız. hala tepedeyiz ligde, avrupada devam ediyoruz. tek sıkıntı yaratılan maddi kaynağın tümüyle boşa harcanmış gibi olması. sanchez’i saymıyorum. dediğim senaryo olsa yine sanchez’i alırdın o gün para yine vardı hatta elinde çok daha fazla kaynak kalırdı, kendini şampiyonlar ligi gruplarından çıkmak zorunda hale getirmezdin.

    (bkz: galatasaray futbol takımı/#3797176)

    burada anlatmıştım kendimizi maddi olarak soktuğumuz durumu ve neden transfer yapmamamız gerektiğini, hala aynı fikirdeyim. şu an eldeki kadro( dubois’yı geri çağırırsak) ligi kazanmak için gayet yeterli, avrupada da bir iki tur geçer. avrupa ligi için de bir sürü para harcayıp transfer yapmak hiç mantıklı değil açıkçası, masrafını karşılamıyor malesef, ki yine kazanacağının nir garantisi yok.

    bu dönem hakkındaki tek temennim, seçim ayağına şampiyonluktan sonra toparlanan, gruptan çıkamayınca yine zora giren maddi durumu iyice çökertmezler.

    yazın yine yap devrimini, şimdiden başla pazarlıklara, kerem, boey, zaha, nelsson, barış kimi satacaksan, doğru fiyata satarak kar et, şampiyon olduktan sonra.
  • 163
    angelino'nun oynatılamaması ve sergio'nun sakatlığı nedeniyle bir sol bek ve bir orta saha transferinin yeterli olacağını düşündüğüm transfer dönemi. gelecek olan arkadaşların da kısa dönemli kiralık olmalarında fayda var çünkü zaten maaşları zamanında ödeyemiyoruz bir de bu zor dönemde bonservis yükünü sırtlamayalım. zaten önümüzdeki sezon için yabancı sınırının 12'ye düşürüleceği konuşuluyor. önümüzdeki dönem boey, nelsson, zaniolo, kerem gibi satışlar yaparak gelen bonservis gelirleriyle daha rahat transfer yapılabilir.

    bu arada ziyech gitse dahi yerine oyuncu alınmamalı. orayı tete ve barış alper ile gayet iyi bir şekilde götürebiliriz.
  • 165
    ziyech'i eşyaları ile birlikte kapının önüne atıp, ndombele'ye teşekkür edip, angelino'ya biz de çok istedik ama olmadı canımız sağolsun deyip uçak biletini alıp, segio'ya sen yat dinlen sözleşme işine sene sonu bakarız deyip sözleşmesini dondurup, alınabiliyorsa salih özcan (olmuyorsa gelecekte para kazanılacak bir 6-8 numara) kazım ile rotasyona girecek bir sol bek, orta saha ile ileri üçlüyü birbirine bağlayacka bir adet genç mertens ve ingiltere'de kıymeti bilinmeyen zani'miz canımız ciğerimizi getirip konuyu kapatmamız gereken dönem.
  • 167
    tam olarak ne olduğunu bilmediğimiz finansal tablonun göz ardı edilmemesi gereken transfer dönemi.

    maaş ödemelerinde sürekli aksama yaşanılan bir senaryoda dört beş tane oyuncu alırsanız içeridekilerin motivasyonunu yerle bir edebilirsiniz. o zaman da kaş yapalım derken göz çıkarma, bir çuval inciri berbat etme gibi atasözlerinden birini seçmek durumunda kalırız.
  • 172
    bildiğim kadarıyla avrupa kupaları için verdiğimiz oyuncu listesinden sadece 3 değişiklik yapabiliyoruz. bu yüzden 3'ten fazla oyuncu transferine karşıyım. hadi ekstradan 1-2 gelecek vaadeden genç oyuncuya da tamam diyelim ama fazlası zarar. sağda solda şunu gönderelim bunu gönderelim diyerek elimizdeki bütün oyuncuları sattırmak isteyen bir kitle var. onlara kalsa avrupa'da ilk on bire koyacak oyuncu bulamayacağız.

    angelino yerine bir sol bek, oliveira'nın sözleşmesi askıya alınırsa 6-8 oynayan bir oyuncu, ndombele'den çıkılırsa 8-10 oynayan bir oyuncu o kadar. hakim giderse oraya oyuncu gerek değil. tete- barış bir şekilde idare edecekler yarım sezon, n'apalım? hele sacha boey satışı falan aman diyorum aman.
  • 173
    son güne kalmadan sol bek ve 8 numara transferleri acilen tamamlanmalı. tabi bir de içi geçmiş yarı sakat sönük yıldızlardan medet ummayalım. sağlam, kendini ispatlamış, istikrarlı oyunculara gidilmeli.

    bunun yanında genç, potansiyelli oyuncular bize genelde kazandırdı. fransa’dan birkaç tane cevval genç alalım. ikisini kadroya dahil edip kalanları kiraya veririz. artık boey mi olurlar yoksa carole mü onu zaman gösterir.
  • 175
    mümkünse bir orta saha bir de sol bek alıp yolumuza devam etmeliyiz. bu anlamda ndombele ve angelino ile vedalaşabiliriz kontenjandan ötürü. transfer yapamıyorsak da zorlamanın bir alemi yok. umarım ortalama altı takım yıldızı, problemli kanatları kadromuza katmaya devam etmeyiz. zaha, ziyech ve tete üçlüsünden ikisini artık kalıcı olarak 11’e monte etmeliyiz. sezon ortasında hala ideal 11’imizi bilmiyoruz. bu çok yorucu bir durum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın