• 176
    oynadığımız ve oynayacağımız oyuna uygun oyuncular alınmalıdır. yani bu kadar ıskartaya çıkan oyuncuyu sadece oyuncuların özeline bağlamadan, oyun felsefemiz neyi gerektiriyorsa onu alalım.

    biz 2023-2024 sezonunun ilk yarısında neredeyse hiç dizilim ve sistem değiştirmeden 4-2-4'e çalan bir anlayışla oynadık. bayern deplasmanında da pendik maçında da ana dizilim ve sistemimiz buydu. bayern maçında kaan'ın kapatmasını istediğimiz alanı, diğer maçlarda sergio- ndombele- dayı'dan istedik. ama isteğimiz aynıydı. o yüzden 8 numara alalım fikirlerini çok anlamlı bulmuyorum. bizim tempolu ve 6 oynayabilen, ya da alan kapatıp ikili mücadeleye girebilecek oyunculara ihtiyacımız var. atıyorum lemina tarzı bir oyuncu olabilir. ya da torro'yu öne atıp parades tarzı bir oyuncu da alabiliriz. kesinlikle buraya 8,5 numaraya çalan, sergio- dayı tarzı hücum gücü yüksek oyuncu almamalıyız. onu da hiç ederiz.

    seçeceğimiz bek de öncelikle 3'lü stoperle oynayan takımların sol beki değil de, 4'lü de oynayıp bütün çizgiyi kullanabilen oyunculardan olmalı. temposu yüksek, güçlü ve git geli yapabilen. şöyle özetleyeyim, barış alper sol bekte angel'den daha uygun oyunumuza. :) o yüzden seçerken bunlara da dikkat etmeliyiz.

    yine yanlış transfer olabilir, her oyuncunun adaptasyon süreci, oryantasyonu vs. farklıdır. ama ne azından profili doğru seçip ona göre seçim yapmalıyız. ne yazık ki uzun zamandır bunu yapmıyoruz.
  • 180
    elimizde sağ bek yedeği yokken bir forvet daha almamamız gereken transfer dönemi. sadece ihtiyacımız olan mevkilere oyuncu almalıyız. yine 8 oyuncu gönderip, 9 oyuncu alma gibi bir hata yapmamalıyız çünkü transferden çok uyum başarı getiriyor. angelino ve ziyech'in gittiği, oliveira'nın da sözleşmesinin dondurulduğu bir senaryoda bir orta saha, bir sol bek ve bir sağ bek yedeği yeterli olacaktır. sacha boey ilk yarıda maç kaçırmadı, ama ikinci yarı için de riske girmek doğru olmaz. sözleşme şartları uygunsa dubois dönmeli. aynısı genoa'da fazla forma şansı bulamayan berkan için de geçerli. onun da dönmesiyle torreira'yı yedeklemiş oluruz.
  • 185
    atılacak tek kurşunumuz varsa skorer bir 10 numara için atmamız gereken dönem. şu an gerçekten maalesef ki rakibimizdeki szymanski tarzınde skor yapabilecek birine çok net şekilde ihtiyacımız var. mertens artık ana planda olmaması gerektiğini her maç gösteriyor, bizim de orayı artık ileride para kazanabileceğimiz bir isimle doldurmamız gerekiyor. umuyorum ki bu sefer takımın oyun şablonuna uygun transferler yaparız.
  • 186
    6 ay öncesinin aynısı, hiç değişmedi. önce sol bek ve para gelirse ya da kalırsa da merkez orta saha. dubois ve berkan'ı da geri çağırın. oliveira'yı dondurun.

    şampiyonlar ligi grubundan çıksaydık biraz daha şımarabilirdik, şimdilik böyle olmamız lazım. şampiyonluk görememekten kafayı sıyırmış, harcadıkları paranın hiçbir mantığı olmayan ali koç'la sidik yarışına da girmeyin. yazın 10, kışın 5'den fazla transfer görmezse sinir krizi geçirecek taraftarı ciddiye almayın. daha fazlası yaz transfer dönemine.
  • 188
    berkan'dan sonra dubois'i de çağıracağımız söylenen transfer dönemimizdir. 6-8 yangını yapiyordum ama artık vazgeçtim. muhtemelen maddi olarak kulüp zor durumda ve kadromuz da kötü değil. geri geleceklerle beraber daha iyi olacağız. sadece sol bek sorusu akillarda kalıyor ki angelino eğer gitmeyecekse dubois, angelino ve barış burayi sezon sonuna kadar götürür. sadece ziyech'in gitmesini istiyorum ki kendisine karşı olan tüm iyi niyetim yok oldu. kerem'e de iyi teklif gelirse satılabilir. eğer o satılırsa da eldeki parayla 10 numara yatırımı yapılabilir. transfer ihtiyacımız yok derken hocanın asimetrik 433 dizilişine geçmesi gerektiğini de düşünüyorum. ndombele, kerem dayı ve torreira ile ligden tüm maçları forse ederiz.
  • 190
    ihtiyacımız olan, ama taraftarın bundan şikayet etmek hakkı olmayan dönemdir. en azından yazın her oyuncuyu şakşaklarken, sınırsız bütçemiz olmadığını anlamış olması gerekirdi bu grubun. yani zaten ne szymanski alacak paramız vardı, ne de fred. bol taksitli, ödemesi gelecek yıldan başlamak üzere, öneriler sunduk ve çekildik.

    son 3 yılda toplam 30 milyon euro'dan fazla zarar yazmamız gerekir ffp kuralına göre. covid'le beraber 5 esnetmişler olmuş 35. malum siteden veya olabilirse başka bir kaynaktan bizim son 3 yıl toplamımıza bakılırsa, yangıncı grup gelecek sezon avrupa'dan men yememek için akıllı olmamız gerektiğini anlar.

    hoş aynı sebepten kontratı elindeki oyunculara gitmek zorunda kaldık bir önceki transfer döneminde de. şimdi de badou n'diaye, belhanda vs. iddialarının çıkması da boşuna değil. kevin rodrigues entry'sini girdiğimde, 'yine mi salata?' diyen bir grup vardı. sanırım nedenini daha iyi anlamışlardır.

    berkan ve dubois'in bir şekilde dönebilmesi bizi mutlu eder. hatta mümkünse, tete'yi verip, yunus'u da geri alabilsek çok tatlı olur diyeceğim ama mümkün değil.

    geriye tek bir isim kalıyor. mata'dan sonra kaybettiğimiz ikinci 10 numaramızı bulmak. evander hala tercihim, isterse uganda ligine gidip, bir sezonda 0 gol, 0 asist yapabilir. ben gözlerime inanırım. sakatlık gibi durumu yoksa, sorun da yok.

    ha hiç paramız yoksa, evander de kalsın. gökdeniz gürpüz'den de umutluyum. şu ziraat türkiye kupasının başlamasıyla, eminim okan hoca'ya ışık saçacak bir iki altyapı oyuncumuz olacaktır. içeriden de çözeriz.
  • 191
    takımın ihtiyaçları çok uzun süredir açık ve net şekilde belli. hele korkunç geçen yaz transfer döneminden sonra şimdi de 'ödeme sorunumuz' var bahanesi olacaksa bunu kimseye anlatamazsınız. çoktan planların yapılmış olması, ihtiyaçlara göre oyuncularla iletişime geçilmiş olması gerekiyordu. bunu yaptıklarını umuyorum. aksini düşünmek bile istemiyorum.
  • 193
    çöküşteki galatasarayın, uzay takımı fenerbahçe ile aynı puanda olduğu sezonun kış transfer dönemidir. berkan hamlesinin yerinde olduğunu düşünüyorum, çünkü böyle oynayan yerli çapa oyuncu ihtiyacımız maalesef oluyor özellikle önemli maçlarda. sergio, kerem demirbay yumuşak kalıyor defansif anlamda. benim açımdan esas önemli hamle, eğer tek nokta atışı oyuncu alınacaksa 8 numara değil de, gerçek bir oyun açıcı 10 numara gerekiyor takımımıza. çünkü hem icardiyi besleme anlamında sıkıntı yaşıyoruz, hem de kapalı savunmaları açmakta çok zorlanıyoruz. ha tabii, her şeye rağmen en büyük problemimiz topu kaleden içeriye sokamamak maalesef. sneijder- drogba ikilisi de gelse bu beceriksizlikle kaza yaşarız. en basit örnek efsane ötesi beceriksiz olmasaydık ilk kopenhag maçı dakika 30da 5-0 olup, bayern münih ilk maçta da münihin yenilmeme rekorunu yok edebilirdik. oyunu açalım, topu içeri sokalım bitsin bu iş.
  • 198
    ayın 11'i bilemedin 12'si yani bugün yaldır yaldır transferlerin gelmediğinden bahisle çok net şekilde alırsak anca kiraya gönderdiğimiz oyuncuları geri alacağımızı düşündüğüm dönem. ben bile 1 aydır transfer sezonu açılsında takıma takviye gelsin diye beklerken hala ses seda çıkmaması iyiye işaret değil. eskiden olsa yönetim sessiz sedasız çalışıyor bir anda oyuncu gelecek derdim ama yaz transfer sezonunda o sessizlik olayının artık bozulduğunu gördük. ya yine transfer için oyuncu satılması bekleniyor ya hiç transfer yapılmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın