• 201
    galatasaray'ın rakipleri ne yapmışa, kimi transfer edecek diye bakmadan;
    kol gibi maliyetleri olmayan
    ismi değil sahada yaptıkları konuşulan
    çilek dışında başka meyve ve sebzeler ile tanımlanan
    mümkünse genç ve geleceği olan
    ve taktigimize, oynamak istediğimize uygun olup sadece fırsat olduğu için alınmayacak adamlar ile geçmesi gereken dönem.

    şu anki gidişatta karşıdaki camia her tuşa basıyor ama bu sefer doğru tuşlara basıyor gibi. malesef okan hoca ne kadar iyi olsa da sürekli sağ kanattan sol bek, kanattan 10, stoperden kanat vs yaratarak devam edemez.

    nakit akışında sorun varsa onu kol gibi maaşlar verirken düşünecekti yönetim. şu saatten sonra kimseye nakit akışı falan anlatamazlar.

    ha benim tahminim şu olacak;
    bebeğimiz boey gidecek ki adının anıldığı takımlar istiyorsa gitsin. sanırsın galatasaray her sene bu takımlara oyuncu satıyor. zamanı geldi artık, bizde boey ancak bu kadar olur. gitsin ve gururla "bizden gitti bu bebe" diyelim.
    ondan gelen parayla transfer olur.

    yoksa mevcut kredi ortamında ne yönetim kendi cebinden koyar ne de kulüp para bulabilir.
  • 202
    bu transfer döneminde ziyech'in, zaha'nın, ndombele'nin ve angelino'nun gittiği ve kimsenin alınmadığı bir senaryoyu bile kabul ederim. en azından bu koftilerin sakat veya oynamamış halleri yerine mücadelesi eksik olmayan adamlar oynar. bu ara transfer döneminde kimseyi göndermeyip üzerine kiralıkları çağır, yeni transfer yap diye daha da kadroyu şişirirsek vay halimize.

    bu takımda yeterince ego var. üstelik bir çoğu da kötürüm ego. yani sağlıklı bile kalamayan, yaşlı ama egosu tavan topçular. bu takımda mertens de var yaşlı olarak ama sahada en çok mücadele eden topçulardan biri. kimi zaman fiziği yetmiyor ama biliyorsun ki mertens elinden geleni yapıyor. ya diğerleri? ha oynadı ha oynayacak ama asla oynamıyorlar.

    topçu alınacaksa da asla bu tarz egolu topçular yerine, fiziksel olarak kuvvetli, dinamik, hayal kuran topçu alması gerek. neden hayal kuran? sadece zaha gibi kurmayanına bakarak gayet net anlayabilirsiniz.
  • 205
    son maddi gücümüzü, deyim yerindeyse bir atımlık barutumuzu yazın kullandığımızı düşünüyorum. bu takım molde'ye elenseydi finansal olarak hali haraptı ama şampiyonlar ligine katılım hakkını elde etmemizden sonra bütün bütçe planlamasının gruplardan çıkmamıza göre yapıldığını düşünüyorum. ödemeler, olası transferler vs. biz ama gruplardan çıkamadık. uefa avrupa ligini de yönetimin veya teknik heyetin çok fazla umursadığını düşünmüyorum. orada çünkü gelir getirici bir motive unsuru yok. güç de, para da şampiyonlar ligindeydi ve biz finansal planlamamızı belliki son 16'ya göre yaptık. olmadı. olmayınca da sistem biraz çöktü açıkçası. bu geri çağırma furyasının sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum. fenerbahçe ise sebebini anlamadığım açıkçası çok da ilgilenmediğim şekilde maddi açıdan rahat ve yaptığı ve yapacağı transferlerle rüzgarı iyiden iyiye kendi lehine çevirmek isteyeceklerdir. üzerimizde baskı oluşturmaya çalışacaklardır ki bu gayet doğal. geçen sezon biz de rakip üzerinde icardi ve zaniolo gibi transferlerle psikolojik baskı unsuru oluşturmuştuk. bugün durum tam tersi ve dikkatli olması, sakin kalması gereken taraf biziz. orta sahaya veya sol beke olsa olsa "fırsat transferi" benzeri bir şeyler kovalamaya çalışacaktır bizim yönetim ama çok da ısrarcı olacaklarını sanmıyorum. göksel gümüşdağ makul olursa berkan'dan sonra bir de dubois geri döner. bir ihtimal. çok da fazla bir şey yok.

    bu sezon durum bu bence. son kurşunumuzu attığımız oyunculardan tete, zaha ve ziyech gibilerden artık umudum yok. ama son kurşunu attığımız oyunculardan biri de icardi idi geçen yaz. "ghezzal tekme attı", "djiku yumruk attı", "sakat sakat oynadı" gibi gerekçeler güçlü ve doğru ancak bunların da bir son kullanım tarihi olmalı. ve o tarih geldi bence. ıcardi üzerinden bu transfer döneminde bir karar vermeliyiz bence. ıcardi ocak 2023'teki gibi olacaksa son ana kadar kıyasıya yarışırız ama icardi yarım yamalak devam edecekse sezona, bize gerçek bir santrfor şart. kanat forvet, sol kenar forvet, birleştirici forvet, gizli forvet falan değil ama. bunlara karnımız tok. bize rakip cezası sahasında oynayacak, rakip yarı alanının en uç noktasında yer alacak gerçek bir forvet lazım. erencan yardımcı bile olur. zaten daha fazlasına gücümüzün yeteceğini de düşünmüyorum. ama bu hamlede belirleyici unsur icardi. "ıcardi bomba gibi dönecek" şu an için çok da güçlü olmayan bir varsayım. bu varsayımlardan canımız bu sene pek çok futbolcudan yana yandı ve ben artık varsayımlar, iyi niyetli tahminler üzerinden bir şekillenme istemiyorum. bu isim icardi bile olsa istemiyorum. sezonunun geri kalanına dair bütün sağlık verileri ile birlikte icardi ile oturup konuşulmalı. gerçekçi olunmalı. 2022-2023 sezonundaki gibi bir icardi ile her kulvarda yarışabiliriz ama "bu sezon böyle devam eder" şeklindeki bir icardi ile bir aya kalmaz yarış dışı kalırız. o yüzden bu konu çok önemli. ıcardi çok da fazla işin içinde olmayacaksa sezonun kalan kısmında, mutlaka bir forvet almalıyız.
  • 206
    şimdiye kadar ses soluk yok. berkan döndü, dubois de dönecekmiş. bunları transfer olarak görmüyorum açıkçası.

    sol bekimiz ne durumda. angelino gitti mi, gidiyorsa kim gelecek. orta sahaya hem 8, hem de 10 lazım. ikisini alamazlar ama mutlaka 8 alınmalı. bana sorarsanız forvetimiz de sıkıntılı. icardi’nin nasıl döneceği belli değil, yedekleri yetersiz. kanattan bir adam eksildi (ziyech) haliyle oraya da hamle yapılabilir.

    şu an piyasada isim bile yok.
  • 210
    kimseyi transfer edemeyeceğimiz transfer dönemi. kiradan oyuncu topluyoruz, transfer nasıl yapacağız? sacha boey hatırı sayılır bir paraya giderse belki zeki çelik’i kiralayabiliriz. daha fazlasını beklemiyorum. zaten eğer transfer yapılacaksa, yazın yapılan ve 1/11 başarı sağlanmış, yani her biri biribirinden fiyasko transferden sonra da bir zahmet erden timur başkanım bu işlerde daha profesyonel insanlarla çalışsın.
  • 211
    çok güzel uyutulduk. 2023-2024 yaz transfer döneminde bonservissiz oyuncular transfer etmemizin sebebi güya limitti ama bol keseden maaşlar dağıtıldı. sonra taraftara ne dendi? işte sponsorluk anlaşmaları gelirleri kontrollerden sonra bütçeye yansıtılacak ve galatasaray ara transfer döneminde bonservis harcayabilecek denildi. geldiğimiz noktada durum iç açıcı değil. berkan’ın çağrılması doğru ancak yaprak kımıldamıyor. bu dönemde gerekli hazır oyuncular alınamazsa taraftar çok güzel kandırıldı demektir.
  • 214
    https://x.com/...jljH2H3dV74ufLiFp7WA

    doğruluğu yanlışlığı tartışılır ama yöneticiler için böyle bir hata yapmaz diyemiyorum mesela. bu kulüp transfer yapmayı öğrenemeyecek belli.

    12-13 yaz transfer sezonu vs. 23-24 yaz transfer sezonu. bu iki dönem rezalet tercihler noktasında birbiriyle yarışır. makine gibi işleyen sistem kuracak fırsat varken iki dönemde de berbat ettiler takımı.
  • 217
    fırsat transferi = gözden düşmüş, formsuz, kulübünün maaşından kurtulmak için yollamak istediği, düşüşte olan, son 3-5 ay ayağına doğru düzgün top değmemiş, transfer sezonunun son günü son saatinde yapılan ya tutarsa transferi.

    ulan fırsat transferi dediğin şey gider ihtiyaçlarını hemen karşılarsın. bütün eksik yerleri doldurursun ondan sonra belki ya tutarsa diye bi deneme yaparsın. biz eksik yerleri doldurmak için kulüplerin eskilerini bekliyoruz.

    üst seviye 2 oyuncu alıp kapatacaksın şu dönemi. bi sol bek bi orta saha. gerçekten ciddiysen transfer dönemi açıldığından uzatmadan şak şak açıklar geçersin.

    isimler değişiyor ama transfer dönemi çilesi hiç bitmiyor.

    şimdi yine duyacağız aynı masalları; ince eleyip sık dokuyoruz, birçok alternatifimiz var, daha iyisi için bekletiliyor, kiralık formülü devreye girdi vs.
  • 218
    yeterli bütçemizin olmadığını düşündüğüm dönem. yaz transfer sezonundan sonra yönetimin en fazla 1 transfere ihtiyacımız olur diye düşündüğünü sanıyorum. ama yaz transferleri neredeyse tamamen verimsiz oldu ve takım sadece adı, taraftarı ve hocasıyla maç kazandı. şimdi o oyunculardan bazılarının gitmesi ve bütçe açılması lazım ama takımın en iyi topçularından birisinin gitmesi konuşuluyor (boey). zor bir dönem olacak.
  • 220
    an itibariyle hiçbir transfer yapmadığımız dönem. şunu kabul edelim mi artık? 2022-2023 yaz transfer döneminde şansına iyi topçular denk düştü, bir şekilde her şey iyi gitti, şampiyon olduk ama o kadar. tıpkı belhanda, ndiaye, feghouli ve gomis’i transfer ettiğimiz 17-18 sezonu gibi. 5 yılda bir işte. şans yanımızdaysa her şey iyi gidiyor. ama bir plan ve program yok yani. her şey gelişine, pazardan ne çıkarsa. bunun da en büyük örneği bu transfer dönemi. kaç gün geçti, arkadaş siz hiç mi bir hazırlık yapmadınız? hiç mi plan program yok? bu kulübün transfer komitesi ne yaptı bunca zamandır rezalet geçen yaz transfer döneminden sonra? daha 4 ay evvel davulla zurnayla aldığımız ve saçmasapan bir sözleşme yaptığımız angelino’yu, tam bir beceriksizlik örneği gösterip 10 maçtır oynatmayarak göndermeye çalışıyoruz.

    ama sonra çıksın erden timur kulübün hakkını savunsun. dursun özbek ya da erden timur ve yönetim, önce bu işleri belli bir plan program dahilinde yaparak kulübün hakkını savunsun. her oyuncuya kiralık + satın alma opsiyonu transfer teklifinde bulunuyoruz. elimizde bir değer var, sacha boey, nasıl bir transfer açmazının içindeyse 2 maçtır oynatamıyoruz. takımda mertens’in yerini alacak 10 numara yok, icardi’nin alternatifi yok, ziyech’in durumu belirsiz, ndombele’den verim alamıyoruz, sergio göğüs kasını yırttı bilmem kaç ay yok, milli takımda striker oynayan adamı yokluktan sol bek oynatıyoruz ama yok abi, bir tane transfer yok. çünkü plan yok. millet elindeki topçuyu ıskartaya çıkartsa da transfer etsek diye bekliyoruz. 9 şubat 2024 gecesi 23.59’da açıklanır işte varsa ıskartadan bir 10 numara. en kötü aylardır kulüpsüz olan jesse lingard’ı alırız. bir de boey satılırsa zeki çelik ama o da kiralık + satın alma opsiyonlu. merkezdeki yaratıcılık problemini de genoa’dan getirdiğimiz berkan kutlu’yla çözeceğiz, rahat olalım.
  • 223
    bu sessizlik meyvesini vermeli artık!

    biz transfer diye beklerken sezon başında tü kaka diyerek gönderdiğimiz oyuncuları geri getirdiniz.
    berkan ve dubois'in kiralanmasına karşıydım bu arada. rotasyon oyuncusu dediğin dubois ve berkan gibi olur.

    takımın eksikleri ayan beyan ortadayken, kale, stoper, sağ bek, 6 numara ve forvet dışında hiç bir mevkimizi doldurabilecek bir oyuncumuz yok iken transfer bekliyoruz.
    ama sanıyorum ki mevcut yönetim "bu sezonluk da böyle olsun ya" dercesine şampiyonluğu ali koç'a salıp kadroya güçlendirme yapmayacak.
  • 224
    rakip transferi yapıyor, sahaya atıyor bizde ise hâlâ ses yok...
    erden başkan ve okan hocaya ayrı bir muhabbetim var, transfer olmuyorsa mutlak bir sebebi vardır. zaten transfer sezonu bitince çıkıp açıklıyorlar.

    ihtiyacımız iki orta saha, bir sol bek bir tane de sağ bek (boey giderse diye). şu an ortalık yangın yeri ve lige odaklanmış durumdayız lâkin hedefimizi şaşırmayalım önümüzde sparta maçı var...
App Store'dan indirin Google Play'den alın