• 392
    türkiye cumhuriyeti devletinin kararının bizler için ferdi takım kararlarından daha önemli olduğu durum.

    avrupa mahkemesinin kararından sonra, ve de real, barcelona, milan vs. gibi kulüplerin katılma kararından sonra uefa’ya bağlı ülke federasyonlarının katılan takımlara müeyyide/ceza uygulayamayacağı açık.

    ayrıca türkiye’de tff ne takımların, ne de uefa’nın kontrolündedir. direkt olarak devlet/cumhurbaşkanlığı kontrolündedir.

    devlet şu gerçeklerin farkında:

    1-) 2 ayrı organizasyona aynı anda takım yollanırsa dışarıya daha çok takım yollanmış olur.

    2-)türk futbolunda, özellikle büyük takımların devlete borcu çok fazla. devletin bu paranın geri ödenmesine ihtiyacı var.

    3-)ülkenin dövize ihtiyacı var.

    4-)dünya’da ve türkiye’de en çok taraftarı ve pazarı olan galatasaray olmasına rağmen uefa turnuvalarında son yıllarda buna uygun bir gelir sağlayamamıştır.

    galatasaray ve trabzon yeni avrupa süper ligi oluşumuma gider, fener ve onun kuyruğundan ayrılmayanlar uefa’da takılır. türkiye liginde aynen beraber mücadeleye devam.

    ekleme: devlet ağırlığını uefa’dan yana kullandı anlaşılan. galatasaray , tarzı olmadığı şekilde, paldır küldür açıklama yaptı (yaptırıldı??). 2032’yi kaybetmemek, katarlı beinsports-uefa ilişkileri vs.. olası sebepler gibi duruyor.

    bir ekleme daha: belki de bu yıl ligde ikinci olsa bile, önümüzdeki formatı değişmiş yeni cl ligine yollama garantisi aldı kulüp. o yüzden böyle paldır küldür açıklama yaptılar. bilemedim şimdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın