• 388
    real madrid bu parayı kazanmaya devam edecek. biz olsak da olmasak da kazanacak. zor ama galatasaray'ın davet alma gibi bir imkanı olursa kesinlikle değerlendirmesi gerekiyor. zira yerel lig maddi gelirleri ile kıt kanaat hayatta kalmaya çalışan bir takım olmaktan, hakettiği ve yarattığı taraftar değeri üzerinden daha fazla gelir elde ederek futbol dünyasındaki konumunu daha da sağlamlaştırma imkanı bulabilir bu sayede. ilk çıktığında florentino perez'in girişimi olması sebebiyle karşı çıkmıştım ama bu haberler ilk çıktığında uefa ve fifa'nın tüm maddi kaynaklarını kullanarak basında haftalarca propaganda yaptırıp tabiri caizse muhtaç olduğu kulüplere mobbing uygulaması nasıl bir mafya yapılanması içinde olunduğunu apaçık ortaya koymaya yetti.

    la liga bu uefa ve fifa uzantısı javier tebas isimli bir dolandırıcı tarafından yönetilirken ülkenin iki büyük kulübünün bu kararı alması hiç de şaşırtmıyor. yaptığı uygulamalar ve kota sistemleriyle büyük yıldızların premier lige akmasına sebep olmuş bir yönetici. bu da bu kulüplerin futbolcu değerinden yararlanmasını engelliyor. mbappe real madrid hikayesi 3 yıldır bu haldeyse la liga'nın çok büyük sorumluluğu var bunda. ya da lionel messi'nin takımdan ayrılmak zorunda kalmasında. üstelik sürekli milli takımları besleyen bu kulüper onlarca milyon euro yatırdıkları futbolcularını anlamsız milli maçlarda aylarca sakatlığa kurban veriyor. pedri, gavi gibi gençler sürekli üstlerine binilerek kullanılan damızlık hayvanlara dönüştürülüyor fikstür sıkışıklığı ve salary cap'lerle yeteri kadar kadro genişlemesi yapılamaması sebebiyle.

    daha birçok sebebi var bu ligin kurulması için. ama haliyle en önemlisi de avrupa futbolunu ceferin gibi bir mafyanın elinden almak. ha perez de çok sütten çıkmış ak kaşık değil. ancak kulüplerin daha fazla kazandığı bir düzlem inşasında dengeleri buna göre kurgulamak önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın