• 372
    formatı çok saçma geldi sanırım yaşlandığımın ve yeni dünya düzenine adapte olamadığımın bir göstergesi bu da.

    mesela gold ligde oynayan bir takım, grubunda son sırada yer almadığı sürece sonsuza kadar gold ligde kalmaya devam edecek.

    mesela diyelim aşırı defansif oynayan bir takım o lige çıktı ve her sene grubunu 7. bitiriyor, o ligde kalmaya devam edecek. yani hani daha fazla güzel futbol izlemek idi hedef?

    ek olarak mesela gold ligdeki takım kendi liginde küme düşse yani gerçekten tarihinin en kötü sezonunu geçirse ama süper ligde kendisinden 1 puan daha az alan takım olsa ertesi sene kendi liginde alt ligde iken yine de gold ligde oynayacak.

    yani demem o ki aslında gold ligde her zaman en uçan kaçan takımlar oynayacak diye bir iddia mümkün olmayacak.

    adil olanı, bir önceki sezon play off oynayanları ligde tutup (8 takım) oynayamayanları elemelere sokmaktı yani en az 8 takımın değişmesi mümkün olmalıydı.

    öteki saçmalık, bir takım blue ligden gold'a direk geçemiyor. yani sen git blue ligde şampiyon ol, yine de sonraki sezon gold ligdeki takımla oynayamıyorsun.

    en azından finalistlere gold lige çıkması için 1 şans verilmesi gerekiyor idi.

    özetle matematiği çok saçma olan, belki 1-2 sene heyecan yaratacak ama 3-4. seneden sonra insanların sıkılacağı bir lig düzeni kuruluyor şahsi görüşüme göre.
    ama başta dediğim gibi yaşlandım belki de eski kafalı düşündüğüm için böyle yorumluyorum.

    şampiyonlar ligi formatını sevin ya da sevmeyin, her sene orada olmak kendi elinizde yani nitekim adil (en azından açıklanabilir) bir düzeni var.

    https://twitter.com/.../1737798801732055279
App Store'dan indirin Google Play'den alın