• 368
    bu ligin yaygarasinin koptugu donemde, bir twitter hesabi, zannediyorum eski bir uefa yoneticisi, sampiyonlar liginin formati degistirilerek alternatif bir cozum olacagindan bahsetmisti. simdi bulamiyorum hesabi ancak su minvalde birşeyler soylemisti;

    sampiyonlar ligi once lig usulüne getirilecek, bir sure sonra da kume dusmeli, yükselmeli 3 lig seklinde oynanacak seklinde bir aciklamaydi. ekstra mali sartlar, ulkenin ulkeler arasi siralamadaki puani vb gibi seyler de vardi. ciddiye alip saga sola kaydetmedim ama bu sekildeydi.

    buyuk ihtimalle bizim amator liglerdeki usule benzer bir uygulama olacak.

    nasil super amator ligdeki takimlar, atıyorum 5. de olsa kendi sehrinden gelen super amator kumedeki diger takimin altinda kaldiginda kume düşüyor, ve o senenin sehir sampiyonu super amator kumeye cikiyor, bu da bu sekilde duzenlenebilir. tabii bu sadece çıkarım.

    avrupa adalet divaninin son kararindan sonra bu surec hizlanacaktir. zira uefa organizasyonu pastadan aldigi buyuk payi kaptirmak istemez kimselere. maksat kulupleri memnun edip talebi ortadan kaldirmak olacaktır bu surecte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın