• 366
    fifa ve uefa'nın başında sallanan kılıç. burnley'in real madrid'den daha fazla yayın hakkına sahip olduğu ekonomik şartlarda tabi ki bu rahatsızlık yaratacaktı. nitekim bu proje ilk açıklandığında asıl muhalefeti ingiliz kamuoyundan yedi. fifa ve uefa'nın tehditleri, ingiliz kulüplerinin geri vitesinden sonra proje rafa kalktı. ama biliyoruz ki bu süreç sadece ertelendi. uefa bu süreci daha da uzatmak için şampiyonlar ligi formatını değiştirmek zorunda kaldı. ama bunlar sadece başlangıç. asıl kavga büyük pastanın olması gerektiği gibi paylaşımı. bu pastanın büyük kısmı premier lige gittiği sürece, ucl'nin real madrid gibi takımlara komik sayılabilecek paraları verdiği sürece bu işten dönülmeyecek.

    projenin ilk haliyle açıklandığı üzere galatasaray gibi takımlara burada yer yok. ama bu projeyi destekleyenler bile farkında ki porto, ajax, galatasaray gibi takımların varlığı da futbola değer katıyor. bu noktada temel itirazlardan biri de bizim gibi takımlar üzerinden yapılan itirazdı. avrupa büyüklerinin sparta prag'la galatasaray'a aynı gözle bakmadığını düşünüyorum. ben projenin güncellenebileceğini, genişletileceğini düşünüyorum. galatasaray eğer 20 takımlı bir lig düşünülüyorsa buraya katılacak ciddi adaylar arasına girebilir. ayrıca düşmeli kalmalı bir lig de düşünülebilir. 40 takım alırsın. başlangıçta uefa sıralamasına göre 1.lig, 2.lig yaparsın. galatasaray bence başlangıçta 2.lige bile hayır dememeli.

    avrupa adalet divanının kararından sonra iyi düşün perez reyiz. sağlam bir projeyle kokuşmuş uefa'nın karşısına çık ve bu işi bitir artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın