• 34721
    yillardir gelen, turk futbol takimlarinin genetigine islemis bir transfer politikasi var. kimseyi suclamak icin soylemiyorum, bu yapiyi/davranis bicimini birlikte yaratiyoruz. transfer olan oyuncularin, gecmislerine gore transfer sezonu degerlendiriyoruz. bu da bizi, bir sekilde kisisel sorunu olan, dususe gecmis eski yildizlara yonlendiriyor. bazen nadir de olsa basarili sonuclar cikiyor ortaya. fakat bunlarla kalici basarilar gelmiyor.

    hep ama hep, x oyuncu x oyuncu gibi olsa muhabbeti donuyor. ziyech, eski ziyech olsa, zaha, bildigimiz zaha olsa farkli olurdu vs. hayir degil, olmayacak. icardi cok iyi performans verdi ama hem biz, hem fenerbahce ve diger turk takimlarin sayisiz basarisiz transfer hikayesi var. mesut, falcao, van persie, guiza. sadece kendimizle alakali degil. gozumuzun onunde cengiz gibi bir ornek var. cengiz'e 15 milyon verenleri turk yargisi yargilamali, bu ulkenin dovizleri cop niyetine gitti. gercek manada nitelikli kazik yedi adamlar. peki yoneticiler neden bunu yapiyor. cunku taraftar bunu istiyor. bu kadar basit.

    bizim bugun en iyi transferimiz icardi midir? bugun galatasaray'in en iyi oyuncusu bana gore boey. her lig, her takimda oynayabilir. temposu onu kaldiriyor. ispatlamasi gereken seyler var. antreman yapmasi birakirsa, huzursuzluk yaparsa, futbola odaklanmazsa ne olur? biz kaybederiz, fakat kendisi de kaybeder. 30 yasini gecmis her yildiz oyuncu, futbolu biraksam mi, birakmasam mi diye dusunuyordur. artik serbest dususe gecmistir. zaten insan fizyolojisi geregi, dusus baslamisken, bir de mental olarak birakmaya niyetlendigi an, bu oyunculardan fayda goremezsin.

    35 yasinda performans veren oyuncu ornekleri vardir. bizde de var, fakat burada benim soylemek istedigim, oyuncu performans vermez degil, her an ama her an diken ustunde olmak gerektigi. diyet yaparken, gece mutfaga girip, yarim kilo baklama yeme krizi vardir. diyet yapan herkes bilir. anlik bir karardir, fakat her seyi berbat eder. 30 yasini gecmis, fiziksel olarak eski formunda degil, kendini kanitlamis, bir suru paralar kazanmis ve kariyerinde dususe gecmis bir oyuncu, sadece ve sadece artik eskisi kadar antreman yapmamaya karar verdiginde, kariyerini bitirme evresine gectiginde, o anlik karar artik sizin icin kazik bir sozlesmeden baska bir sey olmuyor.

    onlarca, yuzlerce ornegi var. her takimda, liderlere, tecrubeli kisilere ihtiyac vardir. icardi var bizde tamam yeter. zora mi girdin mertens var, muslera var. kardesim tum takim kariyerinde dususe gecmis kisilerden olusmasin. biraz da yukselis trendinde oyuncularin olsun ki, istek, arzu, topu isirma, skoru kabullenememe, bu tur seylere ihtiyacin olsun.

    kopenhag macinda, baris zaha'dan daha fazla israr etti. skoru kabullenemedi, bir sey basaramamis olabilir ama denedi, isyan etti. artik turk sporunun transfer donemindeki, medya gazlamalarindan, ucak indirme sovlarindan, alinan oyuncunun fi tarihinden kalma skills videolarindan kurtulmasi lazim. oyuncularin gecmisine degil, gelecek beklentilerine para vermeliyiz.

    bu transfer doneminde de kendim boyle bakacagim. yonetim bu oyuncuyu aliyoruz dediginde, saygi duyup sonucunu bekleyecegim. yarin yonetim belki boey seviyesinde 2 milyon euro'ya ismi bilinmedik birini alacak. hemen saldirmayalim. yonetimi yildiz, yildiz diye bogmayalim. birakalim insanlar isini yapsin, sonuc olumsuz olursa, kimse kacak gocek degil, hesabini verir, yonetimi devrederler. kac yildir ayni seyleri deneyip, deneyip duruyoruz. uefa haric, turkiye futbolunun en ufak bir uluslararasi basarisi yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın