resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 6361
    birinci dursun özbek döneminde kulüp neredeyse can çekişir haldeyken elini taşın altına koyan, baskın seçimde dursun özbek'in hesabını terse çevirip başkanlığı kazanan kişi. görevi devralışından sonra kısa sürede hem idari hem sportif konularda müspet ivme yakalamıştık. özellikle finansal konularda bugün hala elimizi rahat halde tutan çok çok hayati adımlar atılmıştı.

    ancak pandemi sebebiyle gelişen olağanüstü şartlar ve neredeyse ölüm döşeğindeyken göreve devam ettiği bir yılda yaşanan bazı olaylar ne yazık ki tartışmalı bir intiba bırakmıştır. bu sırada galatasaray'ın "vahşi" dinamikleri çalışmaya devam etmiş, kulübün darboğazdan çıkmasıyla başkanlık tekrardan cazip hale gelince seçim simsarları "dahili bedhahlar" olarak kimi konuların köpürtülmesinde katalizör görevi görmüştür.

    özellikle göreve gelişiyle ve yaptığı ilk müdahalelerle galatasaray'ın belki de 10 yılını kurtarmış bir başkandır. ancak özellikle hastalığın pençesinde olduğu ve pandemi sebebiyle modern tarihte yaşanmamış bir dönemde hakimiyeti görece kaybetmiş ve idari bir boşluğun yaşanmasına engel olamamıştır.

    yine de günahıyla sevabıyla, neredeyse son nefesine kadar galatasaray için doğru bildiğini yapmaya devam etmiştir.

    huzur içinde uyusun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın