resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 6352
    namı diğer nizip lordu. toprağı bol olsun, çok güzel bir insandı. tam bir beyefendiydi. ezeli rakiplerimiz hakkında güzel konuşurdu. "fenerbahçe olmasa galatasaray, galatasaray olmazsa fenerbahçe olmaz" demişti. bir keresinde de "hepimiz kardeşiz, hepimiz akrabayız" demişti. gerginlikten beslenmiyordu. basın mensuplarının ortamı gerecek sorularına felsefecilerin isimlerini refere ederek cevap veriyordu. zaten millet ne dediğini anlayana kadar ortam sakinleşiyordu :)
    hataları da oldu tabi ki ama ölüm yıldönümünde neler yapmış bir hatırlayalım.

    galatasaray'ı finansal fairplay nedeniyle uefa liglerine katılımdan men cezası almaktan kurtardı. uefa ile 4 yıllık finansal fair play (ffp) anlaşması imzaladı. ffp’ye tam olarak uyduğu için uefa, ‘iyi niyet’ indirimi yapıp anlaşmanın süresini 3 yıla düşürdü.

    galatasaray'ın 314 milyon euroluk borcunu o zaman ki kur ile 2.2 milyar tl'ye çevirmiş ve ödeme planı gerçekleştirmiştir. eğer mustafa cengiz bu anlaşmayı yapmasaydı 4.7 milyar tl borcumuz olacaktı. 2.5 milyar tl fazla borcumuz olacaktı, 2.5 milyar tl.!!!

    transfer gelir-giderinden 19 milyon euro kâr edilmesini sağladı. 47,6 milyon euro’luk harcamaya karşın 64,6 milyon euro’luk futbolcu satışı gerçekleştirdi.

    güneş paneli projesi : bu enerji paneli statta harcanan enerjinin yüzde 63'ünü karşılayacak.
    https://www.yenienerji.com/...luk-tasarruf-sagladi

    galatasaray adası için yürütülen hukuki mücadeleyi kazanarak, adanın yeniden kulübe geçmesini sağladı. https://www.odatv4.com/...asarayin-oldu-223931

    bir önceki başkanın* sattığı florya arazisini sattığı paradan geri aldı ve imar izni çıkarttı.

    başkanlıktaki son senesinde fan token projesini hayata geçirerek, o yıl 17 milyon dolar kazandırdı.

    galatasaray sportif a.ş.'nin tıkanan sermaye artışı dosyasını çözdü.

    hakemler ve federasyon aleyhine konuştuğu için en çok ceza alan galatasaray başkanı olmuş, cezanın tamamını cebinden ödemiştir.

    futbolda 21 yıl sonra kadıköy’de fenerbahçe’yi yenmeyi başardı. başkanlık görevinde iken hiç fenerbahçe mağlubiyeti yaşamadı.

    benim şahsen özlediğim başkan. hakkım kendisine helaldir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın