• 34523
    öncelikle şunu belirteyim de linçlenmeyelim, dünkü mağlubiyet, her hataya rağmen, ligdeki ve şampiyonlar ligindeki maraton sonrası gayet normal. yenebilir miydik, bence yenebilirdik, yenilmemiz normal mi kesinlikle normal, herkesin bir süre dinlenmeye ihtiyacı var. (bkz: 11 kasım 2023 hatayspor galatasaray maçı)

    gelelim esas diyeceklerime. geçen sene de benzer şeyleri konuştuk kaç hafta bilmiyorum. tüm eleştirilerin sonunda, benimkilerin de, oynamadan toplam 4 puan alsak kabul edeceğimiz bjk ve başakşehir maçlarında takım patlama yaptı ve o günden sonra tutulamadık. bjk 5 kasım 2022, başakşehir 12 kasım 2022.

    yani geçen sene bugünlerde takım kendini, oyununu, kondisyonunu bulmuş, yükselen grafik içindeydi.

    bugünse tam tersi, şampiyonlar liginin de etkisiyle, aşağı doğru giden bir grafik içindeyiz. geçiş kelimesinden benim kadar bıkan var mı bilmiyorum ? anladım, okan hocamız geçiş oyunu seviyor, illa da onu oynatmak istiyor. peki gs ve kadro gerçekleri buna müsait mi ?

    mesela 11 kişi defans yapan hatay’a nasıl geçeceğiz biri açıklarsa memnun olurum. büyük takımlar, topa sahip olur. bu evrensel bir gerçektir. ben hem büyük takım olayım hem de anadolu takımına topu vereyim aynı anda olmuyor, olmaz. geçtiğimiz sene ligin kalitesi biraz daha yüksekti ve icardi/kerem yakaladığımız pozisyonları kaçırmayınca göze batmıyordu. bu sene ise gözlerimiz kanıyor. top sürekli bizde ve biz kapanan ekibe top ile ne yapacağımızı bilmiyoruz. kapanmayana naptığımızı gösterdik, bkz manu ve bayern. ligi alamazsak bir daha göremeyeceğimiz ekipleri bunlar, uyandırayım. hocanın stratejilerini lig için çeşitlendirmesi gerekiyor. bu kısaca taktik tarafı.

    diğer taraf, kadro meselesi. geçtiğimiz başarılı yılın ilk 11’inde 2 tane kritik değişiklik var, 3 ya da 4 değil. 1. mertens, 2. sergio. mertens yaşı itibariyle 20 dkdan fazlasını kaldıramaz, sergio aktif emekliliğe çoktan geçmiş durumda. bu iki durum gerçektir, değiştirilemez. biz ise söz konusu iki soruna şöyle çözüm bulduk, kerem zaha sebebiyle mertens’in yerine geçiyor, fakat rezalet bir performansla. çünkü çocuğun tüm defoları 10 numara pozisyonunda adeta flaş çakıyor. sergio yerine aldığımız adam ise ortada yok, boş orası hala. isimler değişiyor fakat en iyi performans gösteren pozisyonun gereklerinden maksimum yarısını gerçekleştirebiliyor. dolayısıyla bu iki pozisyonda yarımşar oyuncu var. her maça gs 10 kişi ile başlıyor.

    peki okan hocamız, kadromuzun şu an için değiştirilemez gerçeklerine çözüm önerisi olarak herhangi bir şey sundu mu, ben göremedim. sadece isimleri değiştiriyor, dizilim inadından kesinlikle geri dönmüyor. 10 numarasız oynarsak ölür müyüz bilmiyorum, orta sahayı güçlü tutsak ne kaybedeceğiz onu da bilmiyorum. hoş güçlü tutmak istesek performans gösterecak adam kaldı mı orası da muamma. orta sahası güçlü olmayan herhangi bir takım avrupada başarılı olmuş mu ona da emin değilim. ligde bile başarılı olamadığımız orta sahasız düzenimizle nereye varacağız, merakla bekliyorum. şunu da ilave edelim, nşa, kadromuz sıradan bir hoca ile ilk 2de/3te bitirir ligi. okan hocamız şampiyonluk için var.

    eğer bu dizilim ve taktikte oynamaya devam edeceksek, öncelikle ne kanada ne 10 numaraya ihtiyacınız var. en önemli mevkiniz, 3-4 kişilik performans göstermesi gereken orta sahadaki 2 kişilik yeriniz. peki biz lige nasıl başladık,o iki pozisyonun birinde ligin üstünde performans gösteren torreira var diğer pozisyon boş küme. torreira’dan da 3 kişilik performans beklemiyoruz herhalde ? yazın biz bunun için bas bas bağırmadık mı bu arada ? adam yiyen ortasaha benim kişisel fantezim değildi…

    daha tabii mevcut oyuncu performansları, hakem yönetimi gibi hususlar da var ama yukarıda bahsettiğim iki konuyu ben temel sorunlar olarak görüyorum. içimi dökmem gerekiyordu, sabırla okuyanlar için teşekkürler.

    orhan uluca da benzer şeylerden bahsetmiş srt oyununa ilişkin https://youtu.be/7KQhx6TBOVk?si=GUIm_CPe6VVaZoXc
App Store'dan indirin Google Play'den alın