• 33833
    2022-2023 sezonuna çok ama çok kötü bir futbol oynayarak başlamış takım. lig sonunda ligden düşen giresunspor'a verilen kaybedilen maçlar, son dakikalardaki gomis golleri sayesinde kazanılan işkence maçlar, oyun anlamında hiç ışık vermeyen bir takım. ardından dünya kupası arası ve sonrasında birden yükselişe geçen form durumu. öyle bir yükseliş ki 15 maçlık bir kaybetmeme serisi ve sonrasında biraz gerileyen futbol olsa da şampiyonluk.

    bunu neden anlattım? çünkü real madrid de olsanız, bayern münih de olsanız maç formu tutmak, seneye adapte olmak gibi faktörler var. bayern münih'in de iskeleti değişmiyor, yine de zorlanarak başlıyorlar seneye neden acaba? günümüz futbolunda hiçbir takım ilk haftadan son haftaya kadar 7-0 kazanarak gitmiyor, mümkün değil bu. en dominant city bile fulham karşısında* küçük nüanslar sonucu maçı koparıyor bazen. dolayısıyla ben seneye çok hızlı başlayıp sene ortası düşen bir takımdansa sene ortası form tutup devamlılığını çeşitlendirerek koruyan bir takımı tercih ederim. elbette bu aşamaya kadar olan eksikler eleştirilecek, oyundaki olası açıklar, oyuncuların zaafları konuşulacak ama "bu sene hiç umut görmüyorum", "öldük, bittik, hoca x. haftayı göremez", "bize şunları şunları yaparlar" tarzı yorumları görmek de artık sinir bozmaya başladı. pek çoğumuz senelerdir futbol izliyoruz, anlamadık mı artık işlerin değişebileceğini. en basitinden, şu anda * hocamız olan okan buruk'un takımlarının nasıl form tuttuğunu, neler yaptığını geçen seneden gözlemlemedik mi?

    sonuç olarak, 2023-2024 sezonunda form tutmasıyla birlikte birçok şey vaat eden, ancak 3 eylül 2023'ün ilk saatleri itibariyle orta saha rotasyonu hala kesin olmayan takımdır. evet geçen sene gibi uyum sağlanabilecek uzun bir ara veya çok zaman yok ancak bunları hesaplamak da teknik ekibin bilincinde olmalı zaten. ekim ortasından başlayarak git gide daha da açılan bir takım göreceğimizi düşünüyorum. yolumuz açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın