resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 6333
    ısrarla nasıl unutulduğunu bilmediğim şekilde şöyle bir gerçek var kendisi hakkında; fatih hoca'yı dursun aydın özbek değil mustafa cengiz getirmiştir. tudor kovulunca ya da hemen kovulmadan mustafa cengiz "ne diye hoca sıkıntısı çekiyoruz ki? efsane hocamız boşta ben olsam onu getiririm" deyince dursun aydın özbek seçim endişesiyle apar topar fatih terim'i getirdi. o dönemi iyi hatırlayanlar bunu unutmamışlardır. şimdi sanki dursun aydın özbek'in belki de opsiyonu bile olmayan fatih hoca'yı getirmesine önayak olmamış gibi konuşulması komik. dursun başkan'ın o dönemki tavrını bilen aslında fatih hoca gibi güçlü bir figür yerine hamza hoca gibi ezebilecekleri figürlerle çalışmak isteyeceğini bilir.
    edit: ayrıca başkanlığı yenilendiği gibi fatih hocayla 3+2 (diğer dönemde ben olmazsam diye +2 yapıyoruz demişti, ki cok doğru yeni yönetim istemeyebilirdi) sözleşme imzalayan da kendisi ki başkanlıgı bitene kadar da dediği gibi fatih hocayla sözleşmeyi tamamlamış. yönetiminin zaaflarından ötürü bazı sıkıntılar çekse de ffp gibi belalardan kulübü kurtarması ve ffp'ye rağmen başkanlıgında 2 şampiyonluk kazanmasıyla yeterince efsane başkandır. tüm taraftar karşı dururken fatih hoca istiyor diye taraftara rağmen arda'yı almaması da kulübün gerçek sahibi galatasaray taraftarına doğru bir jestti.

    edit2: kendisinin başkanlıgının bitişine yakın sırf fatih hocayı tutacagım dedi diye destekelenen burak elmas'ın hoca ısrarla istediği halde almadıgı gedson'u da hoca istedi diye alırdı mesela. ki arda konusunda da bir sezon sonra hocanın ısrarına karşı koyamamış sonra hocam istedi aldık deyip topu ona dahi atsa almıştır. hatta sanırsam aytaç kara transferi de başkanlıgı bitmeden hocaya danışıp yapmıştı ama emin değilim. oysa o dönem aşık olunan burak elmas hocanın ısrarına rağmen kendisine güvenmemiş gedson'u almayıp kulübe büyük zarar vermiştir. mustafa cengiz hocayla anlaşamasa bile futbol aklına saygı duymuştur.

    olaylara cok farklı yaklaşmak lazım. fatih hocayla anlaşamasa da bir tarafı seçmek zorunda kimse değil. bana kalırsa ikisi de efsanedir. ikisini de iyi anmak gerekir.

    edit3: permanent'in uyarısına göre mustafa başkan fatih hoca ismini atmadan dursun başkan gizliden görüşmüş fatih hocayla. medyaya yansıyan kısmıyla yorumladım ben şahsen. bu bilgi de tabii ki gerçek olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın