• 33635
    yıldız konusunda taraftar algısına katılamadığım takım.

    bu takımda bir tane, taş çatlasın üç tane yıldız var arkadaşlar. biri muslera, diğeri icardi, belki son olarak da mertensi sayabiliriz. tete ve zaha yıldız kategorisinde oyuncular değiller. bu yanlış bir algı. sadece piyasa değeri yüksek oyuncular bunlar. saydığım üç oyuncu büyük takımlarda nam yapmış kaptanlık almış , liderlik etmiş oyuncular. kaldı ki bu oyuncuların üçü de maç sonunda oturma organını solunum organı olarak kullanacak kadar odaklı oynuyorlar. yani bu takım koşmaz, asker oyuncu lazım söylemleri bence havada kalıyor.

    15 ağustos 2023 galatasaray olimpija ljubljana maçı'nda zaha'yı izledik. adam hiç elim belimde gezeyim, adamımı kovalamayım demiyor. gayet de basıyor, alan kapatıyor. topu alınca zorluyor, topsuz oyunda boşa çıkıyor. bunu maç genelinde oyuncularımızın tamamı yaparsa zaten eleştiriler ortadan kalkar.

    galatasaray'ın temel sorunu 2023-2024 sezonunda şu olabilir. takımın fizik kapasitesi rakibe cevap verebilir mi? ligde misalen beşiktaş böyle ciğersizlerden ve hacimli oyunculardan takım kuruyor. geçen sezon dış sahada oyun olarak kendilerine ezildik, buna bu sezon cevap verebilecek miyiz. burası soru işareti. ikinci soru işareti ise, takım boyumuz genel olarak kısa. avrupa deplasmanlarında hava topu hakimiyetini nasıl kuracağız? bu da ikinci büyük mesele.

    geri kalanı tamamen hocanın işi olan takım kimyası ve oyun alışkanlığı üzerinden dönecek. genel olarak orta sahada zayıf gözükme nedenimiz bu sezon kanat ve göbek uyumumuzun azalmış görünmesi. takım olarak açılıp kapanma işini son maçlarda pek beceremedik, bu da takım olarak oyundan hızla düşmemize neden oldu, orta sahamız her maçta hızla geçildi. ilk defa 15 ağustos 2023 galatasaray olimpija ljubljana maçı'nın belli bölümlerinde kaybettiğimiz topları çabuk geri kazanabildik. ancak ben bunun oyun alışkanlığı sorunu olduğunu düşünüyorum. hacim ve fizik kapasite konusunda ise rakiplere bağlı bir denklem söz konusu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın