• 33535
    (bkz: 12 ağustos 2023 kayserispor galatasaray maçı)

    gecen sezonun en buyuk sorunlari olan baskiya karsi oyun kuramamamiz ve hucum setimizin olmamasi bu sezon da devam ediyor.

    major liglerin butun buyuk takimlarinin ortak ozelligi de bu 2 sorunu cok nadir yasamalari. bizim cogu zaman yaptigimiz gibi oylesine topu uzun vurdugumuzda is 50/50lik bir hava topuna kaliyor. kalitenle degil o 50/50lik pozisyonda belki top onune duser diye oyun kurmaya calisiyorsun. bunu da cogu zaman beceremiyorsun. onun yerine antrenmanda saatlerce sahada nasil duracagiz top hangi oyuncumuzdayken hangi oyuncumuz ona yaklasacak diye calissan en azindan anadolu takimlarina karsi oyun kurabilirsin.

    peki okan hocamiz ne yapiyor? ılk yedigimiz baskida uzun vurduruyor. savunma onunde berkan kutlu gibi teknigi sifir bir oyuncuyu derin oyun kurucu olarak kullaniyor. futbolcularin arasinda uzun uzun mesafeler birakiyor. oyun kurmayi denedigimiz nadir zamanlarda da hep ayni seyi yaparak cok tahmin edilebilir birsey cikiyor ortaya. nedir o? abdulkerimden nelssona, nelssondan boeye, boeyden barisa, baristan boeye, sag kanatta sikisan oyun ve top kaybi.

    bu oglen arsenal macini izledim mesela. ben demiyorum ki arsenal gibi oyun kuralim ama allah askina onun en azindan bi kismini gormek isterim ben takimimdan degil mi? arsenal oyunu nasil kuruyor? tipki manchester city gibi 2li baski yediginde 3 stoper 2 orta saha seklinde sakince bos adami bulana kadar pas yapiyor. biz ise 2 stoper ve 2 orta saha ile deniyoruz bunu cunku bekler cok ilerde konumlaniyor oyun kurulumunda. dogal olarak onlara pas atamiyoruz.

    okan hocanin bunca zaman bu problemi cozememesi hatta cozum namina birsey deneyememesi beni ilerisi icin karamsarliga surukluyor. koskoca galatasaray futbol takimi herhangi bir takimdan biraz olsun baski yediginde geriden oyun kuramiyor ve topu rastgele ileri dikiyor.

    hucum setlerimiz de yok ama yoruldum valla onu da baska zaman yazariz artik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın