• 6
    aslında sözlükte doğrudan farklı fikirlere tepki gösterilmiyor. sorun şurada; her farklı fikire, her sert eleştiriye "linç", bunları dile getirenlere de "yangıncı tayfa" gözüyle bakılıyor olmasında.

    hakaret ve yasa dışı bir durum olmadıkça, isteyen istediği gibi eleştirisini yapabilir. sen farklı bir dilde bunu ifade edersin, başkası daha farklı bir dilde ifade eder memnuniyetsizliğini. ifadelerdeki farkı ortaya çıkaran (yetişme tarzı, sosyal çevre, eğitim...vs gibi) bir çok değişken vardır. herkesten birebir aynı seviyede eleştiriyi görmeyi bekleyemezsiniz.

    örneğin canım x futbolcuyu eleştirmek istediyse (kanunlara ve bulunduğum ortamın/platformun kurallarına uyarak) cayır cayır eleştiririm ve bu eleştirimi de herhangi bir kişinin "eleştiri nasıl olmalı" kıstaslarına uyacak şekilde yapma mecburiyetim yoktur. ama sen benim eleştiri şeklimi eleştirdiğin zaman orada anlaşmazlık çıkmama ihtimali olamaz. bu da ister istemez gereksiz gerginlik yaratır.

    netice olarak, her sert eleştiriye "linç", her sert eleştiriyi yapana da "yangıncı tayfa" diye yaftalamayı bırakırsak sorun çözülür diye düşünüyorum. bırakın isteyen istediği şekilde eleştirisini yapsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın