• 33328
    nereye evriliyor hiçbir fikrim yok. avrupa'da ses getirmek için yıldızları dışardan değil de kendi içimizden çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. yunus, berkan, kerem, kazımcan, barış alper üstüne daha fazla koyarak gelişebilirler ama biz gelişmelerini istemeyip yerlerine yıldız oyuncu transferi yapıyoruz. galatasaray avrupa kupasını alırken yıldız transfer ederek yapmadı bunu. kendi yıldızlarını çıkararak üstüne her sene koyarak yaptı.

    takımda 3. yerli hala belli değil biz sağa sola ortaya hala yıldız transferi ile uğraşıyoruz.

    hala apo'nun yerine ramos gelsin diyenleri görüyorum.

    bu takımda 11'e giremeyecek olan herkes sorun yaratacaktır. geçen sene her şey iyiyken sorun çıkmadı fakat ufacık bir pürüz her şeyi ters düz edebilirdi. 38 yasındaki gomis süreci bile doğru yönetilemedi. şampiyon olduk unuttuk ama burada haksız olan buruk'tu. gomis'i de asla affetmiyorum.

    bütün yerliler oynayamayacağını düşünüp kalmak istemiyor. bizim sahada 3. yerlimiz bile yok. 60 maça çıkacağız rotasyon yapılacak vs. diyen var. ama türkiye'de rotasyon her zaman takımlara zarar vermiştir. 11'in net olacak aynı isimler oynayınca başarı geliyor bu ülkede. 11'in aynıysa ligde sanslısın. bir maç 3'lü oyna bir maç 5'li oyna bir maç x oynasın bir mac y oynasın kadroları bizde hiç tutmadı. fatih terim zamanı her avrupa dönüşü ligde puan kaybederdik cuma maçları sıkıntılı geçerdi vs.

    kalede yerli oynar düşüncesi de doğru değil. kalede rotasyon olmaz. birisi muslera diğeri 1 maçta harcayacağımız günay. 1 tane hataya bakar yani kaleden alınması. asla ve asla kalede rotasyon olmaz. kolay dediğin maçlar hep zor geçer.

    bir de maaş sıkıntısı var tabi. takımdaki türkler 15-20 milyon tl'ye oynarken yabancılar 5-10 milyon euroya oynayacak. geçen sene a.bardakçı'nın maaşını herkes konuşuyodu. ama gelen yabancının kimse maaşını konuşmuyor. muhasebeci değilim ama bir takım için dengeler çok önemli. takım kurmak kolaydır ama bu işi dengeli yapmak çok zor. türk yıldızın 500 bin euroya oynayacak diğer yanda oturtuğun adam yılda 2 m euro alacak. çok zor işler.

    yerli sevici ya da muhasebeci değilim ama etiketçi de değilim. sadece takımı düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın