• 816
    "1923 öncesini istemiyoruz, sonrası lazım" diyip; tarih kitabında "biz osmanlı'yız" demek kadar tuhaf bir durum 1959 öncesini istemek.

    dün sayın ali koç özetle şunu söyledi: biz hukuk istiyoruz, karar kesindir itiraz edilemez diyorlar. ama o kuruldakiler hangi takımın üyesiydi?

    şimdi ben merak ediyorum da kendine ayrıcalık istemek değil mi bu? yarın öbürgün trabzonspor'da çıkıp, 2010-2011 şampiyonu biziz, alınan kararı tanımıyoruz derse, ne diyeceksiniz? yada şampiyonluk maçlarına yönelik skandal hakem kararlarıyla kaybeden takımlar aynı şeyi isterse?

    özetle bence bu durum hukuk tanımamazlıktır. tff'de bu yanlıştan dönmeli. ama beşiktaş'a da o iki şampiyonluğu nasıl verdiklerini açıklamalılar.

    her seferinde metin oktay ve lefter küçükandonyadis'i bu konuya malzeme edinenlerle de futbol konuşmak bence gereksiz. türk futboluna figür olmuş efsanelerin büyüklüğü kupa mıdır? metin oktay hiç kupa almamış, "ya ben ya galatasaray? galatasaray. o daha vefalı!" söz öbeğiyle bilinir. benim fenerbahçe'li sevgilim bile bilir metin oktay selamı vermeyi, duruşunu, büyüklüğünü. bu efsaneleri kupa büyüklüğü ile mi tanıyoruz yani? metin ve lefter'in formayı değiştirip, onur duymalarıdır futbol.

    tff'nin de türk futbolunun değerini korumak noktasında, takımların içsel emellerini kurtarmak için bu değeri düşürmesine izin vermemesi gerekmektedir. eğer tff kendi aldığı ve hukuken değiştirilemez kararı görmezden gelir ve skandal bir karar alırsa, hukukun üstünlüğü sonlanır. sadece futbol için değil, 7'den 70'e bu durumu duyan herkes için hukuksuzluk bir seçenek haline gelir. üstelik daha da kötüsü bunu isteyen de bence bu ülkenin en önde gelen ailelerinden birinin çok ciddi eğitim almış bir ferdi. neresinden tutsan elinde kalıyor..

    gerçekten odaklanmamız gereken genç oyunculara değil, bir grup mızıkçının kendi tebahasını memnun etmesini konuşuyoruz. o kadar devlet yatırımı var; stadyumlar, tesisler, alanlar. içi boş. buralara 7/24 oyuncu arayacaklarına yanlış işler peşinde koşuyorlar. bu kadar nüfuslu bir ülkeden torpilsiz oyuncu çıkaracaklarına, "nasılsa düzen böyle camiam neyi istiyorsa onu yapayım" diyeceksiniz.

    bir süper çocuğumuz gibi 18 yaşında genç ve yetenekli olsam bende yurtdışına giderim, niye burada bu ortamda kalayım ki? odağımızın futbol olması gereken yerde, bence futbol dışında herşey var. hayırlısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın