• 33276
    güldük eğlendik. sadede gelelim.

    bir futbol takımının başarısı = takımda bulunan çift yönlü oyuncu sayısı. hele ki galatasaray gibi ligde farklı, avrupa’da ve büyük maçlarda farklı oynaması gereken bir takımsan.

    galatasaray’da bunu başarabilen rashica, boey, abdülkerim, kazımcan, torreria vardı. kenardan geldiğinde en çok yaklaşan barış alper yılmaz vardı. geri kalanlar ya hücumu ya savunmayı yapamıyor ya da her ikisini vasat yapıyordu. ezberden konuşacağım, istisna varsa affedin; bu parçalardan ikisinin aynı anda sahada olmadığı ve bizim zorlanmadığımız maç yok. daha doğrusu rakibe hükmedemediğimiz…

    bu sezon takıma katılan parçalardan bunu yapabilen futbolcu belki angelino. hali hazırda güzel giden bir bölgeyi yukarı çekmek için yapılmış bir hamle. ancak var olan kadronun ilk 11’ine yeni bir bölge olarak artı koymadı. varolanı güçlendirecek hazır olunca herhalde.

    oyunun her iki yönünü oynayabilen futbolcu sayısı takımın başarısını belirler. ama sahada iki yönlü futbolcu sayısı az ise o zaman her bir ekstra hücumcu* için bir ekstra savunmacı sahada olması gerekiyor*. ya da tam tersi.

    sözün özü; ya çift yönlü futbolcu lazım ya da aldığımız her ekstra hücumcu için ekstra bir savunmacı sahaya yerleştirmek zorundayız. yoksa olmaz.

    bence olacak. 8 ve 10 numaraya çift yönlü futbolcu, 9 numaraya da a kalite bir adam ekleyeceğiz.

    ilgili maç benim tam beklediğim gibi geçti. zamanla oturacaktır. geçen sene de bir sürü tatavayı bastıran okan buruk’a güvenim tam. daha önce yapadığını yapacak ve şampiyon olduğu sezonun ertesi sezonunda yine şampiyon olacak.

    (bkz: 25 temmuz 2023 zalgiris galatasaray maçı)

    avrupa biraz kura şansı tabi…
    hayırlısı…
App Store'dan indirin Google Play'den alın