• 33258
    takım olma konusunda sıkıntıları olan futbol takımı. gayet ironik bir giriş oldu ama öyle malesef. takım olamayan takım gibiyiz. sturm graz maçındaki görüntüden bu maçın bu hale geleceği çok belliydi (bkz: 25 temmuz 2023 zalgiris galatasaray maçı). çünkü biz oyuncusundan teknik ekibine yöneticisinden taraftarına, şampiyon olunca ya da sükseli transfer yapıp ezeli rakibine transfer çalımı atınca her şeyin hallolacağını sanan bir milletiz. gelen yabancı oyuncuları da kendimize benzetiyoruz. şu maçı ciddiye alan 2 tane futbolcu var. biri muslera, diğeri oynamayan torreira. neden biliyor musunuz? çünkü bu adamlar uruguaylı. bu adamlar oranın kültürüyle yoğrulmuşlar. çocukluklarından beri hak ettikleri kadarı verilmiş kendilerine. eşitlik ilkesi öğretilmiş. karşısında kim olursa olsun işini ciddiye almaları öğretilmiş. hata yapar yapmaz orasında değilim, anlatmaya çalıştığım şey bir zihniyet.

    bizim de buna ihtiyacımız var. karşında kim olursa olsun ciddi olacaksın. zalgiris dediğin takımdaki oyuncularda yetenek seti neredeyse hiç yok ama adamlar hayatlarının son maçıymış gibi mücadele ediyorlar. peki galatasaraylı oyuncular? sıfır ciddiyet. sıfır konsantrasyon. sen önce bu kafayı değiştireceksin. ondan sonra bakarız transferler doğru mu değil mi takıma uyum sağlar mı sağlamaz mı diye. her maça hayatının son maçıymış gibi çıkacaksın. hele ki galatasaray forması giyiyor ve yolun sonunda şampiyonlar ligi grup aşamasına gidiyorsan.

    sayın erden timur zaha’yı getirdiği günün ertesinde yine bir tv programına çıktı. bu arada program spor programı falan da değil artık, nereyi bulursak çıkıyor. tamam çok iyi şeyler yapıyor, allah da razı olsun, ciddi bir vizyon koyuyor ama aynı programda moderatör hanımefendi keşke ‘1 senedir takımdaki striker oyuncularınızın gideceklerini bildiğiniz halde neden yedek de olsa bir striker transferi yapıp sene başındaki kampa yetiştiremediniz’ diye sormuyor. çünkü futbolu da galatasaray’ı da bilmiyor. ama erden bey diyor ki biz avrupa şampiyonu olmak istiyoruz. bu kafayla mı olacaksınız avrupa şampiyonu? türkiye ligi mi burası? omuz omuza mücadelede düştüğünde senin lehine faul çalan hakemlerin olmayacağı, yeteneği sınırlı olsa da sonuna kadar takım disiplininden taviz vermeyen, takım savunmasını iyi yapan, hatları iyi kapatan, fırsatını bulduğunda çok iyi hücuma çıkan ve sonuna kadar mücadele eden rakipleri geçip şampiyon olabileceğine inanıyor musunuz gerçekten?

    bakın, bugün alınmayan o forvet belki de bizi turdan edecek. zaten mantık olarak avrupa’dan çok uzaklaştık ve muhtemelen o mantalitenin iyi transferler yaparak geri geleceğini falan zannediyoruz ama sahaya çıkınca işlerin öyle olmadığını daha ne kadar gösterebilirler bize, inanın bilmiyorum.

    bir sözüm de teknik heyete. bugün dediğim gibi rakip yetenek olarak çok geride gözükse de goller haricinde oldukça organize hücumlarla 3 kere karşı karşıya yani %100 pozisyon verdik. peki galatasaray futbol takımının 11’indeki 10 oyuncu geçen seneden olmasına rağmen neden 1 kere bile organize hücum edemedi? takım tüm hazırlık kampı boyunca ne çalıştı? bu ve buna benzer onlarca soruyu kendilerine sorup çözüm bulabilmelerini ve bir an evvel geçtiğimiz yıl kazandığımız fenerbahçe maçlarını unutmalarını, kendileri adına temenni ediyorum. zira okan buruk son röportajında hala fener maçını nasıl kazandıklarını falan anlatıyordu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın