• 33257
    bu köy takımını ne olursa olsun yenmeliydik, maalesef biz de klasik "sezon başı kuzey avrupa takımına karşı zorlanan türk takımı" sendromuna yakalandık. artık olan oldu önümüze bakmak gerek. öncelikle okan hocanın sonra da oyuncuların ders çıkarması lazım bu maçtan.

    yunus'tan olmadı, olmayacak. artık bunu kabul etmeli ve teklif varsa kendisini satmalıyız. rövanş maçında yunusun sahada olacağını düşünmüyorum.

    morutan'a daha fazla şans verilmeli. dar alanda becerikli ve futbol aklı iyi bir oyuncu. yunus'un önünde olduğunu hazırlık maçlarında da gördük. zalgiris maçına da yunus yerine ilk 11'de başlamalıydı. okan hoca burada hatalıydı.

    daha iyisi alınmadığı sürece mertens takıma ilk yazılacak oyuncuların başında gelir. maça neden yedekte başladığını anlamadım.

    angelino - kerem kanadı defansif olarak çok aksar. kerem her ne kadar çabalıyor gibi gözükse de takım savunmasına katkısı yok denecek kadar az. o şekilde elleri yanda koşarak zaten geri gelse bile her pozisyonda çalım yediği için takımın savunmadaki dengesi de bozuluyor.

    zaniolo kanat oyuncusudur. oynayacaksa sağ kanatta oynamalıdır. 10 numara oynayacak çevikliği ve karar alma becerisi yok maalesef. yokluktan santrfor da denedik ama verim almak istiyorsak sağ kanatta oynamalı.

    eğer top sizde olacaksa berkan kutlu bir liability'dir. bizim de topa sahip olmamız gereken bir takım olduğumuzu düşünürsek, hiçbir maça berkan ile başlamamalıyız. sonradan oyuna dahil olup faydalı olabilir. özellikle kapanan takımlara karşı ne kadar az oynarsa o kadar iyi.

    muslera gerektiğinde bir zahmet yan toplara ve savunma arkası toplarına çıkmalı, bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama çok fazla çizgide kalıyor son zamanlarda. rize maçındaki sakatlığından sonra çıkmaya çok fazla çekiniyor.

    ve gelelim en önemli sorunumuza. victor nelsson eğer gitmek istiyorsa kendisine kolaylık sağlanmalı. geçen sezon devre arası da gitmek istemişti, kal dedik kaldı taş gibi de oynadı. teşekkür ederiz, artık sıra bizde, çünkü bu savrukluk hayra alamet değil ve başımızı sezon başında çok yakar. sezon başında kazanılan / kaybedilen puanların şampiyonluğa etkisini geçen seneden çok iyi tecrübe ettik. ayrıca avrupa ön eleme maçları da bu dönemde olduğu için kafası sahada olmayan bir nelsson faydadan çok zarar getirir.

    hazırlık maçlarının bittiği, asla telafisi olmayan döneme girdiğimiz oyunculara net bir şekilde anlatılmalı. bir 8 ve bir 10 numara transferi yapılmalı. nelsson giderse bir de stoper almalıyız.

    bu sonuçtan dolayı ne kadar üzülsek de, rakipler dalga geçse de fazla takmaya gerek yok, çok değil 2 ay sonra galatasaray torreira ve icardi'nin dönüşü, zahanın ve yeni orta saha transferlerinin gelmesiyle yine geçen sezonki hâline, hatta daha dominant şekline geri dönecektir. bu 2 ayı ne kadar az kayıpla geçeceğimiz önemli. gruplara kendimizi atarsak ( bu arada avrupa ligi gruplarına da okeyim) önümüz açık. yine ligin en büyük favorisi oluruz. avrupa'da da epey ilerleyebileceğimizi düşünüyorum.

    (bkz: 25 temmuz 2023 zalgiris galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın