• 33231
    yıllar sonra ilk defa sezon öncesi kampına(ikinci kamp için en azından) neredeyse tam kadro girecek olan takımımız.

    bu gerçekten o kadar önemli ki. yıllardır her sezon öncesi yöneticiler tarafından "transferler kampa yetişecek" şeklinde açılış yapılır, "transfer dönemi uzun, biz kulüp için en uygun oyuncuyu en uygun şartlar oluşunca transfer edeceğiz" diyerek de kapanış yapılır. sonra avrupa transfer sezonu kapanır, kalan 1 haftalık süreçte 4-5 transfer ardı ardına çözülür. bu transferler en erken 6. haftada takıma, o da oynaya oynaya dahil olur ve düşe kalka sezonun ilk yarısının ortalarına kadar takım kendini bulmaya çalışır.

    geçen sene gomis o yaşta ekstra bir performans sergilemese ilk 5-6 haftada büyük bir kaosun içine düşebilir belki de şampiyon olabileceğimiz bir sezonu erken havlu atarak katlanılmaz hale getirebilirdik. burada yönetimin bayrağı yeni devralmasının ana sebep olduğunu hepimiz biliyoruz. önemli olan bu sene alışık olmadığımız derecede yönetimin transferleri erkenden bitiriyor olması. ikinci kampta takım en azından birlikte antrenman yapma ve hazırlık maçlarını beraber oynama, çeşitli formasyon alternatiflerini sezon içinde resmi maçlarda değil hazırlık döneminde deneme şansına sahip olmuş olacaklar. bunun avantajını sene içerisinde göreceğimizi düşünüyorum.

    çok iyi bir takım oluşturuluyor. güçlü, savunması kuvvetli ve hücum-pas gücü de üst düzey bir orta saha oyuncusuyla birlikte aslında takım tamamlanmış olacak. ve bir de rashica faktörü var tabii. fakat bu durumda yerli kuralı açmazı devreye giriyor. bunun için mecburen bir yerli oyuncu takviyesi gündeme gelecek. kerem demirbay, suat serdar, salih özcan vb gibi bir gurbetçi takviyesi bizim için olmazsa olmaz durumunda. barış alper yılmaz da sezon içerisinde çokça forma şansı bulacaktır. bu arada rakibimiz için bir parantez açmak gerekirse fenerbahçe'nin 3 yerliyi -özellikle yabancı kaleci transferi sonrası- nasıl sahaya süreceğini merak ediyorum. yerli transferi onlar için daha da elzem.

    mertens ve oliviera ikinci planda kalacaktır bu sene. kendileri de durumu anlayacaktır. nelson gitmekte ısrarcı olur veya serbest kalma bedeli bir takım tarafından ödenirse o zaman takımın dengesi gözetilerek ikamesi yapılması gerekecek. ama ben artık taşların yerine oturduğunu, tek bir ciddi orta saha hamlesiyle hazır bir takım haline geleceğimizi düşünüyorum.

    bu sene güzel şeyler hayal ettiriyor mevcut kadro bize. umarım şansızlık, uğursuzluk, kaza bela yaşamayız. yolumuz açık olsun.

    edit: thewallstreetmonkey uyardı, ikinci kamp kısmını hayal dünyamda ben üretmişim sanırım. yoğun maç trafiği sebebiyle sezon öncesi ikinci bir kamp yapmayacakmışız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın