• 33135
    taraftarının panik yapmayacağı kadar iyi bir kadroya sahip ve eksiklerini de yakın zamanda giderecek takım. en son ne zaman bu kadar rahattık bilmiyorum. fakat yedek oyuncular, potansiyelli oyuncular konusunda biraz daha kafa yorması gerekiyor.

    kadromuz bana kalırsa fazla geniş. bu güzel de olsa potansiyelli oyunculara şans gelmiyor. bu oyuncular ilk 11 olmayacak hemen tabi ama barış alper yılmaz gibi güvenilirse katkı verecek, elimizi güçlendirecek, değerini katlayacak oyuncularımız mevcut. bunları kullanmamız ve kendilerine süre vermemiz lazım.

    yine yaş olarak 30’un üstünde ve mevkisinde ilk alternatif olmayan oyuncularımız var. bunlara teklif geldiğinde değerlendirmemiz gerekiyor. çünkü bu şanslar değerlendirilmediğinde bir daha o teklifi bulamıyorsun. ya elinde kalıyor ya da göndermek için kırk takla atıyorsun.

    şu an elimizde jankat yılmaz, ali turap bülbül, emin bayram, kazımcan karataş, efe akman, hamza akman, eren aydın gibi hem yurt dışı takımlarının ilgisi olduğu, hem yetenekli, hem de oynadığında katkı verecek gençler var. bu çocuklar takımın yedek omurgasını oluşturup oyuna girdiğinde katkı verecek ve oynadıkça da kendilerini geliştirecek isimler. bu oyuncuların bazıları ilk 11, bazıları mevkisinin ilk alternatifi, bazıları da ikinci alternatifi olarak kadroda kendilerine yer bulmalı.

    leo dubois, dries mertens, sergio oliveira gibi artık ilk alternatif olmayan ve maliyeti yüksek olan, ayrıca da bonservis kazanabileceğimiz oyuncuları satıp kulübe girdi sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. morutan, cicaldau, luyindama, midtsjö, taylan antalyalı, emre kılınç, oğulcan çağlayan, atalay babacan gibi kullanmayacağımız oyuncular zaten elden çıkarılacaktır, hatta bazılarından da iyi gelir elde edebiliriz.

    bir de victor nelsson var. ben sacha boey’in kalması gerektiğini düşünüyorum ama nelsson konusunda aynısını düşünmüyorum. bizim 3 yerli oynatmamız lazım. bunun 2 tanesini de stoperde kullanmaktan yanayım. emin bayram artık ilk 11 oyuncusu olmalı diye düşünüyorum. çok tecrübeye de ihtiyaç duyarsak kaan ayhan var.

    kafamdaki kadro şu şekilde;

    muslera - batuhan - jankat
    boey - ali turap
    angelino - kazımcan
    emin - kaan
    abdülkerim - ross
    torreira - berkan - efe
    paredes - kerem demirbay - hamza
    rashica - yunus
    zaniolo - yusuf
    kerem - barış
    icardi - halil - eren

    bu kadro ile hem takımı gençleştiriyoruz, hem de geçen seneki kadro kalitesinin üstüne çıkıyoruz. ayrıca da maliyeti düşürüyoruz ve elimizdeki değerleri daha da değerli hale getiriyoruz.

    kadronun daha geniş olmasını hoca isteyebilir. oliveira da olsun, mertens olsun diyebilir ama gençlerimiz gayet yetenekli ve bize getirisi olacak oyuncular. bu oyuncularımızın da performansı düşüşe geçti. önlerinde de uzun yıllar yok. ana kadronun kalitesini arttırıp gençleri de parlatmamız gerekiyor ve hocanın da bunu yapması gerektiğini düşünüyorum. bu kadro ile istediğimiz başarıları sağlayamayız diye de düşünmez bence kimse. bakalım ilerleyen günlerde ne olacak ama elimizde güzel imkanlar var. bunu kullanmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın