resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 8871
    şu 1 senede ismi pek anılmasa da 2. dönemindeki başkanlık performansı ciddi anlamda üst düzey. hem lokomotif branş olan futbol için gerekli kaynağı yaratması, hem işin başına erden timur, okan buruk gibi liyakatli isimleri getirmesi (aklıma ünal aysal'ın "ben futboldan anlamam ama futboldan anlayandan anlarım" sözü geliyor), hem de geri planda kalmayı bilip bu isimlerden rol çalmaması son 1 sezonda futboldaki başarımızı getiren en önemli faktör oldu.

    camianın hem kaynak yaratamayan hem de güç zehirlenmesi yaşayan başkanlardan sıtkı sıyrılmıştı. bu minvalde değerlendirince kendisinin 2. dönem performansı için "çölde vaha gibi" benzetmesi yapmanın abartılı olmayacağı kanısındayım.

    kendisi ve ekibine dair tek eleştirim şu ki maalesef aleyhimizdeki ve rakipler lehindeki hakem hatalarının (aslında kasıtlarının) önüne pek geçemediler. kadromuz çok güçlü ve hocamız çok kaliteli olmasa bu durum bize süper lig 2022-2023 sezonu şampiyonluğuna mal olacaktı ki türkiye kupası 2022-2023 sezonu şampiyonu olamamamız da hakemlerin korkunç kararlarından kaynaklandı (bkz: 5 nisan 2023 galatasaray istanbul başakşehir maçı). gelecek sezonlarda durumun önüne geçmeleri büyük önem teşkil ediyor. kadroya ve hocaya güvenerek "hakemleri de yeneriz" tarzı bir bakışa sahip olmak hak ettiğimiz başarıları kazanmamızı engelleyebilir.

    yine de umarım haziran 2022-temmuz 2023 arasındaki performansını üzerine koyarak devam ettirir ve belki de en önemlisi güç zehirlenmesi yaşamaz. kendisi aynı şekilde devam eder ve özellikle futbolda yerel kupalar+avrupa başarıları da gelirse taraftarın gözünde "tarihin en kötü başkanı" statüsünden "efsane başkan" statüsüne kadar yükselme ihtimali mevcut.
App Store'dan indirin Google Play'den alın