• 22
    üniversitede bir hocam "biz at sırtında gezerken araplar ticaret yapıyordu, ticari konuda onları çok hafife almayın" demişti.
    verdikleri paralar bizim için büyük onlar için çok "büyük" değil.
    trabzon'da bir türkiye vatandaşının 100bin dolar veremeyeceği eve 150bin doları tak diye çıkartıp vermeleri bizim göre salaklık onlara göre alınabilir bir risk.

    oluşturulan fon da yeni değil, aramco dünyanın en değerli yatırım fon'u zaten (2.4 trilyon dolar). 50-60 yıllık süreçte fosil yakıtlara ihtiyacımız en kötü senaryoda bile %50 seviyelerinin altına inecek ve tek gelir kalemleri olan petrol devre dışı kalacak o nedenle kendilerini korumak için farklı alanlara bizim için "absürd" yatırımlar yapıyorlar ama adamlar toplam kar'a baktıkları için futbol tarafı zarar etmiş çok da umurlarında olmayacak. 2.3 trilyon dolar içinde 20 milyar dolar mı ? pehh.
    sadece bir oyun alanına yapılmış ufak bir yatırım. masraf bütçesine bile yazabilirler.

    gelir adaletsizliği, mazlum toplumlara yardım etmemeleri, hayata bakışları vs. hepsi eleştirilebilir ama en nihayetinde onlar da kendi yaşam tarzlarını koruma derdindeler. özetle beğenmediğiniz arapların bile bir planı var ve onlar da "plana sadık kalıyor"

    şahsi görüşüme gelince isterlerse 150 milyar dolar harcasınlar hayallerindeki cazibe merkezi olamayacaklar. nedeni ise basit; suriye'de savaş oldu milyonlarca insan göç etti yüzde kaçı arabistan ya da körfez ülkelerine gitmiştir ? %5 mi belki... herkes avrupa'ya gitmek istedi çünkü öyle ya da böyle adalet kavramı oralarda oturmuş durumda. bir sabah kalktığınızda malınıza çökülme ihtimali olan bir yere kimse yatırım yapmaz. gelir paranızı alır çayınızı içer giderler.

    yerlerinde olsam gider la liga'ya teklif yapar komple ligi falan almaya çalışırdım.

    ekleme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın