• 359
    illa bir gün kurulacaktır. kurulması elzemdir. dünyada genel olarak futbola ilgi azalıyor zaten. z kuşağı, futbol izlemek yerine tiktok videolarını tercih ediyor. daha eğlenceli olarak görüyorlar.

    z kuşağını suçlamıyorum burada ama liglerde büyük ve küçük takımların arasındaki makas baya açık. özellikle arap sermayesinden sonra bu daha belirgin hale geldi. şimdi allah için soruyorum, futbol sevgimiz olmasa bundesliga’yı niye takip edelim? her sene bayern şampiyon oluyor, yetmiyor, diğer takımlarda palazlanan oyuncuları alıyor. en ufak bir şans bile verilmiyor diğer takımlara. oyuncuyu satsan bir dert, satmasan ayrı dert. büyük takıma gidemeyen potansiyelli wonderkid’i nasıl motive edeceksin?

    fransa ligi de öyle. sonunu bildiğin film gibi. italya biraz ayrılıyor, biraz da bizim ligimiz işte. değilse city yine şampiyon olacak epl’de. yani işler sıkıcı hale geliyor gitgide.

    şampiyonlar ligi olmasa zaten futbola ilgi çok daha fazla azalırdı emin olun. o yüzden avrupa süper liginin kurulması elzemdir, kurulmalıdır.

    ayrıca bizi almazlar düşüncesine katılmıyorum. avrupa’nın en fanatik taraftar grubuna sahibiz. dünyanın neresine gidersek gidelim, tribünleri dolduruyor taraftar. almanya’da falan stadyumu kapatıp, jr ali sami yen haline dönüştürüyor. allah aşkına, böyle bir taraftar potansiyeli kimde var?

    böylesine bir potansiyeli, renkliliği, köklü tarihi kaçırmaz para babaları emin olun. eski oyuncularla yapılan röportajları izleyin, en çekindiği deplasmanlardan görülüyor türkiye. bu adamlar bunu kaçırmaz. sahaya atılan meşaleyi, çakmağı uzaktan ayıplarlar ama içten içe de ellerini ovuştururlar raiting kazanıyoruz diye.

    iyi tanırım avrupalı’ları. o lige ilk davet alacak takımlardan biri oluruz emin olun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın