resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 6297
    galatasaray'ın en zor günlerinde ateşten gömleği giydiği için her zaman müteşekkir olacağım merhum başkanımız. dursun aydın özbek belki bugün övgüyle anılıyor ancak ilk döneminin sonunda galatasaray tarihinin en büyük felaketi olarak adlandırılıyordu taraftar tarafından. buna rağmen sadece mustafa cengiz aday oldu ve onun karşısına çıktı. devraldığı takım ise bir yandan ffp belasıyla uğraşırken, bir yandan iyiden iyiye galatasaray'a cephe alan bir federasyonla uğraşmak zorunda kalmıştı.

    emekleri için her zaman minnettarım. ancak sportif açıdan iyi bir başkan olduğunu iddia etmek de biraz fazla iyimser olur. diagne meselesi yüzlerce kez yazıldığı için tekrar etmeyeceğim. satabileceklerini ve o parayı geri alabileceklerini düşündüler, kiralayacak takımı zor bulduk. bu bir başarısızlıktır. ffp kıskacı altında dahi olsan yarım sezonu forvetsiz oynamak başarısızlıktır. son anda alacağın cornelius gibi bir ismi yanlış hesaplar ve yanlış banka hesapları nedeniyle alamaman başarısızlıktır. transfer gibi çok titiz çalışılması gereken bir konuda gitsin oyuncularla görüşsün diye belirlediğin kişinin abdürrahim albayrak olması yanlışların en büyüğüdür. alan ve pato rezilliğini belki siz unuttunuz ancak ben unutmadım. ndiaye'nin satılıp gelen 16 milyonun 500 bin lirasıyla dahi bir ikame oyuncu alınmaması bana göre başarısızlıktır. terim hoca donk'u şapkadan çıkarmasa ne olacaktı? falcao transferindeki yine albayrak'ın fotoğrafının sızmasıyla başlayan kepazelikler ve falcao'ya bağlanan skandal maaş ve özellikle skandal bonuslar başarısızlıktır. irfan için verilmeyen 11 milyon euro bir başarı değil olması gerekendir. o yüzden kendisi galatasaray'ın en zor zamanlarında elini taşın altına sokarak bizi dursun aydın özbek yönetiminden kurtarmış müthiş özverili bir insandır. galatasaray aşığıdır ve bu külüp için bütün iyi niyetiyle hizmet etmiştir. ancak bütün bu özellikler başarılı bir başkan olduğu anlamına da gelmez. futbola yönelik kararları sadece başarız değil aynı zamanda vizyonsuzdu. cesaret edip terim hoca ile de yolları daha erken ayırabilirlerdi.

    müthiş bir insan ancak sportif olarak yetersiz başkandı. huzur içinde uyusun. benim için önemli olan insanlıktır, sonra sportif başarı gelir. o yüzden ben kendisini hep iyi anacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın