• 32010
    bireysel yeteneklere dayanmaktan ziyade takım oyununu doğru oynayan takım. bir kere orta sahada alan parselizasyonumuz geçen senenin kat kat üzerinde. takım hangi kadroyla sahada olursa olsun topu alan oyuncuya opsiyon oluşturacak koşuyu ya da yaklaşmayı gerçekleştirmeye özen gösteriyor. bu da oyun dominasyonumuzu artırıyor. sahada olan oyuncuların pas kalitesine göre hızlı çıkabiliyoruz, veya çıkamıyoruz. durum bundan ibaret.

    duran top organizasyonlarımız sürekli tehlike yaratıyor uzun boylu bir takım olmamamıza karşın. bu anlamda okan buruk üzerine düşeni yapmakta. şapkadan tavşan çıkaran bir oyuncumuz yok, ama işini iyi yapan oyuncularımız var, misalen gomis. dünkü 4 ocak 2023 galatasaray ankaragücü maçı'nda sol gösterip sağa dönüp vuruş tamamlayan gomis şapkadan tavşan çıkarmıyor. işini yapıyor. geçen sene aynı adama top götüremiyorduk. bu sene götürebiliyoruz. sağolsun o da vuruyor, atıyor. aynısı icardi için de geçerli. kaleye yaklaştırıp şut açısı buldurursanız bu oyunculara, bu adamlar golü atarlar.

    galatasaray geçen sene rakip yarı alanda boşluk bulamıyordu. bunun nedeni de fatih hocanın takımın ciddi manada düşük top çevirme hızını ve kötü orta saha kurulumunu fark edip kontra yememek üzerine çok ağır bir sete dönmesiydi. taraftar ağır ve kötü oyununu hocanın tercihi zannediyordu, fakat bu tercihten ziyade bir zorunluluktu. orta sahada taylan, berkan, cicaldau gibi adamlarla topun hızını artıramadık, çünkü hızlı gol yiyecektik. neticede set oyununda dahi kaybettiğimiz tüm toplarda rakip üç topta kaleciyle karşı karşıya pozisyon yakaladı. bu yüzden de bu sene tüm transferleri orta sahaya yaptık, geçen seneden elde tek kalan oyuncu berkan kutlu oldu. oyun profilimiz de haliyle değişti. daha doğru oyuncularla istediğimiz oyunu oynuyoruz. elbette ki oyuncu kalitemiz daha yüksek, ama bu oyunumuzun oyuncu kalitesine dayandığı anlamına gelmiyor. bugün berkan, torreirayı yedekleyebiliyor, çünkü midsjo gibi bir orta saha partneri ile oynuyor. temposu erimiyor, çünkü top ileride mertens ile buluşuyor, o da kanatta doğru adamı görebiliyor. yani bu sene oyunu açabiliyoruz.

    iyi yoldayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın