• 102
    29 aralık 2022 sivasspor galatasaray maçı için açıklanan var kayıtlarına göre yatabare'nin ofsaytta olduğu kesin. zaten kayıtlarda yatabare'nin ofsaytta olduğu konusunda hemfikirler. ofsaytı inceledikten sonra yatabare'nin aktif-pasif durumda olup olmadığı tartışılmış ve yatabare'nin zaten nelsson'a temas ettiği görülmüş. kısaca yatabare aktif olarak pozisyonun içinde ve eliyle nelsson kale direğine doğru koşmaya başlarken elleriyle nelsson'un omzuna dokunuyor. bu da yatabare'nin ofsaytta olduğunu netleştiriyor.

    var yine de devam edip golden önceki vuruş anını da inceliyor. nelsson'un, robin yalçın'ın durumları da inceleniyor ancak zaten bir önceki pozisyon ofsayt diye bırakılıp yatabare'nin ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol iptal ediliyor.

    şahsen var kayıtlarında en azından galatasaray maçı için hakemlerde bir kötü niyet göremedim. gayet pozisyonları incelemişler hatta son pozisyona kadar incelemişler.

    son pozisyon çok karmaşık olduğundan ve zaten bir önceki pozisyonda yatabare ofsaytta olduğundan sonunda var hakemlerinden biri 'abi bir önceki pozisyon daha net değil mi?' diyerek son pozisyonun incelenmesine gerek kalmadığını da ifade etmiş.

    'yatabare'nin de müdahalesi var ya abi o daha net gibi' denildiğinde zaten maçın ana hakemi 'tamam abi öbürü ofsaytsa gerek yok zaten' diyerek var'dan yatabare'nin pozisyonunun ofsayt olduğu konusunda onay alıyor ve ofsayt nedeniyle gol iptal ediyor.

    ekran özdamar'ın kararına bırakılan şeyler ofsayt durumda olduğu düşünülen sivassporlu futbolcuların pozisyon içerisinde aktif/pasif durumda olup olmadıklarının tespiti. erkan özdamar ise incelenen 2 ofsayt pozisyonu için de sivassporlu futbolcuların aktif durumda olduklarını onaylıyor. kısaca eğer ofsayt varsa golü iptal edeceğim çünkü pasif durumda değiller demiş ve var'ın kendisinden beklediği pozisyon yorumunu yapmış. geriye kalan ofsayt çizgisi çekme işi tümüyle var hakemlerine aittir.

    asıl soruşturulması gereken yatabare'nin pozisyonu için neden ofsayt çizgisi çizilmediğidir.

    (bkz: 3 ocak 2023 var kayıtlarının açıklanması)
App Store'dan indirin Google Play'den alın