• 8910
    eğer belirli bir filtreleme yapmadan bütün taraftarları kastediyorsak, beşiktaş taraftarı ve fenerbahçe taraftarından reaksiyon, tepki ve destek olarak hiç bir farkı olmayan taraftar topluluğu.neden?
    çünkü bunlar artık taraftar ayrımı yaparak doğru sonuca ulaşacağımız bir konu olmaktan çıkıp, toplumun genel tavrı, hali, eğitim seviyesi ve refah seviyesine kadar derinleşebilen bir yapıya bürünüyor.
    galatasaraylılar, fenerbahçeliler ve beşiktaşlılar ayrı kümeler halinde yaşantılarını sürdürmezler. bu üç kulübün taraftarı sosyal yaşantılarında birbiriyle etkileşim içinde, aynı ülkenin gündemiyle birlikte yaşantısına devam ederler.
    et fiyatlarına zam geldiği zaman bir taraftar grubu muaf tutulmadığı için proteine ulaşabilme sıkıntısı herkeste mevcuttur.
    eğitim sisteminde sürekli oynamalar yapıp, olduğundan daha geriye götürüldüğü zaman bir grup bundan muaf olmadığı için, eğitim alabilme sıkıntısı herkese sirayet eder. örnekleri çoğaltmak mümkün ama en basit haliyle bu iki örneği ele alabiliriz.

    yani biz iyice onlara benzedik, onlar iyice şunlara benzedi gibi bir durum yoktur maalesef.
    toplumun içinde bir kulübe siyasi veya farklı ideolojik yaklaşımlarla taraftar olmuyorsan ( st.pauli, livorno, lazio vb...) toplumun genelinden daha farklı refleks geliştirmen mümkün olmaz.

    sözün özü, belli bir filtreleme yapmadığımız takdirde, galatasaray taraftarı da eğitimsizdir. umarım ülkemizin eğitim alanında öncü olduğu günleri görebiliriz ve toksik ortamlardan da doğal yollarla uzaklaşmış oluruz. herkes rahat rahat işini yapabilme fırsatı bulur.

    filtreleme şart...
App Store'dan indirin Google Play'den alın