• 185
    (bkz: #3466307)

    maalesef yine korktuğumuz başımıza gelmiş ve sürpriz yapma hayali bile kurdurmadan çeyrek finalde elenmiş takımımız.

    bu takımla ilgili 2 temel sorun var bence.
    birincisi bu takım olduğundan çok büyük gösteriliyor ve bu da gereksiz bir beklenti yaratıyor. tabi burada belki de en suçsuzu oyuncular ve teknik kadro. en azından kendi adıma hiçbir zaman dünyanın en iyi 2-3 takımından birisiyiz vs diye demeçlerini duymadım bu kadronun. en iyi takımlarından birisiyiz denmiştir ki üstteki entry'de zaten çok güzel açıklanmış bu durum, ortada yalan ya da abartı birşey yok o konuda da.

    ilk sorun açıkcası tamamen sosyal medya gazlaması, reklam-pazarlama vs olduğundan birşey yapılamaz belki ama bence asıl sorun bu takım çok klasik olacak ama mental anlamda çok güçsüz ki en çok da bu üzüyor insanları.

    tabiki bir egonu-boskovic-haak vs gibi süperstarımız yok, uzun yıllardır gelen bir voleybol kültürümüz yok (son yıllarda ilgi arttı bu spora) vs ama bu kadar da mağlubiyeti erkenden kabullenmeyi sindiremiyor insanlar haklı olarak. dün federasyon başkanı da buna benzer bir açıklama yaptı:

    --- alıntı ---
    erkek voleybol milli takımı'nın da gliwice'deki salonda abd'ye 3-2 yenildiğini anımsatan üstündağ, şu ifadeleri kullandı:
    "onlar mücadeleyle yenilmişti. ama bugün kızlar için aynı şeyi söyleyemem. çok mücadele edemedik. bana göre rakibin üstünlüğünü kabul ettik.
    --- alıntı ---

    şu ifade bu takımla ilgili herşeyi özetliyor aslında. kendilerinden güçlü bir takıma karşı mücadele bile etmeden daha maça çıkmadan kabulleniyorlar yenilgiyi.

    bu takımla ilgili en büyük sorun, üzerlerine yapışan 'zor ve kritik maçlarda sinen ve mağlubiyeti kabullenen takım' anlayışı.

    ve bu durum düzeleceğine daha da kötüye gidiyor. insanlar da bu pes etmişlik ve vurdumduymazlığı görünce sosyal medyanın yıldızları-influencer liginin yıldızları damgasını yapıştırıyor oyunculara.

    bir de beni bu takımla ilgili en çok umutsuzluğa götüren nokta, futbolda premier lig neyse voleybolda da bizim lig o durumda.
    dünyanın en iyi oyuncularının yarısından fazlası bizim ligde neredeyse ve buna rağmen sürekli bu oyuncularla birlikte oynayıp, antrenman yapıp hala aynı mental gelişimi gösteremediğimizi görünce doğal olarak eleştirilerin de şiddeti artıyor.

    belli ki bu jenerasyondan da madalya zorlayacak bir oyun ve inanç göremeyeceğiz, o yüzden dün tvf başkanının da dediği gibi belki takviyelerle düzeltebiliriz bu durumu.

    galiba vargas devşirilecek, belki bizi bir nebze kriz anlarında ayakta tutabilen bir hamle olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın