• 31441
    türkiye tarihindeki en başarılı futbol takımı. bu cümle öznel değil nesneldir.

    futbol takımımızın önündeki en büyük engel futbol katilleri olan türk futbol hakemleri, fbjk destekçisi tff ve medyadır. galatasaray forması bu ligde zaten şampiyon olur.

    ligi 13. bitirdiği sezonun* ardından transfer döneminde dünya yıldızlarını* kadrosuna katar. şu isimlerin bu ligde şampiyon olamama gibi bir durumu olamaz önleri kesilmediği sürece. geçtiğimiz 7 haftada da adeta geçen sezonların kopyası hakem performansları gördük.

    inanın ben de bu takım şöyle şöyle oynamalı, şunu şunu yapmalı diye analiz yapmak isterim ama ligdeki bu ortam beni saha içinde tutamıyor. her maça "acaba bugün nasıl doğranacağız?" psikolojisiyle çıkmak yoruyor.

    bir de yabancı sınırı mevzusu var. bu mevzu ligde her takımın elini kolunu bağlıyor. yerli bir oyuncumuz iyi de oynasa kötü de oynasa kadrodaki yeri hep garanti. bu saçmalık ne zaman düzeltilecek o bile belli değil.

    yazımın başında da belirttiğim gibi şampiyon olamamamız tamamen dış etkenlerden dolayı olacaktır. çünkü şampiyon apoletli hocamız* ve dünya yıldızlarımız ile bu dandik ligde* şampiyon olamamamız normal şartlarda mucize olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın