• 1373
    içerisindeki değerli insanları çekememezlikten ötürü bir şekilde aşağıya çeken bir sistemin artık köhneleşmiş sonucudur türk futbolu. yabancı teknik adamları geçtim, yerli teknik direktörlere bakacağım sadece;

    mustafa denizli: üç büyük takımı şampiyon yapan tek teknik adam ülkede. milli takımda yaşadıklarını anlatmaya gerek duymuyorum, keşke kendisi bir kitap yazsa da anlatsa… içimizdeki irlandalılar sözü sadece saha içine yönelik bir söz değildi, herkes anlıyordur bunu.

    abdullah avcı: öyle ya da böyle bir sistem kurup ilerleyen, başakşehir’i bugünlere getiren, geçen yıl 40 yıl aradan sonra trabzonspor’u şampiyon yapan teknik adam… selçuk inan’ı oynatmadı diye başı yenmişti. o selçuk inan bugün röportaj veriyor ve kendisinin oynatılmayacağını avcı’nın önceden söylediğini ve kabul ettiğini söylüyor. o mevzu döndü dolaştı avcı’nın gönderilmesini sağladı. kendisinin konusunun saha içiyle alakalı olduğunu sanan varsa premier league izlemesini tavsiye ederim.

    şenol güneş: 2002’de dünya üçüncülüğü yaşadı ama galatasaraylı futbolcular sayesinde dendi, adamın saçıyla dalga geçildi, söylemleriyle dalga geçildi. o adam gitti trabzonspor’u tekrar ayağa kaldırdı, beşiktaş’a tarihinin en iyi sezonlarını yaşattı.

    son olarak imparator: türkiye’nin 5 başarısı varsa 3’ü kendisine ait. the greatest. prim mevzusu döndü dediler, arda dedi ki “ben kendim için istemedim”. kebapçı mevzusu döndü, bak alelade bir kebapçı diyorum, aylarca tv’lere çıkardılar şaklabanı. hoca’yı dövdüm deyip mahkemelerde darp raporu kovaladı adam. 14 yerli oynatma zorunluluğu ile ilgili kuralı getirdiğinde alkışlarla kabul edenler, kendisi gittikten sonra kuralı değiştirdiler. evet video’su çekmedi diye kendisini itibarsızlaştırdılar. üstelik o sıralar imparator kimsenin deyinmediği bir konu üzerinde durmuştu: küçücük çocuklara yapılan tacizi araştıracağız demişti. adım gibi eminim ki, kendisinin itibarsızlaştırılmasının bir sebebi de buydu.

    bakın yabancı teknik adamlardan hiç bahsetmiyorum. ben, bizim deyimimizle “evin oğlu” dedikleri, bizzat içimizden çıkan insanlardan bahsediyorum.

    allah aşkına, bütün bu olanlardan sonra bana kimse ülke futbolu demesin ya. şafak sezer’in dediği gibi “akü komple yok”.

    şu an ülkenin durumuna bakıp, türk futbolunun durumundan bir çıkarım yapabilirsiniz aslında. bir insan evladı söylesin bana, ülkede hangi kurum doğru düzgün işliyor ki türk futbolunun doğru düzgün işlemesini bekleyelim?

    sorun yeterince açık bence. hala anlamadıysak kapatalım ülke futbolunu toptan. bizden adam olmaz zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın