• 1295
    başarılı bir takım olan barcelona örneğine bakarsak,

    1. kaleci konusunda eksiğimiz ortada. ufuk iyi bir yedek şimdilik, umarım kendisini seneye daha çok izleriz. aykut için söyleyecek fazla bir şey yok.

    hakan balta defansif bir sol bek olarak eric abidal'a benzemektedir ama caner erkin sol kanattan bozma olduğu için maxwell gibi hücumcu sol bek görevini defansif anlamda yerine getirememektedir. yani sol bek çeşitliliğimiz yoktur.

    sağ bek olarak sabri dani alves'ten izler sunar, pekala, ama onun dışında uğur uçar maalesef üst düzey değildir. barcelona'da puyol sağa geçip ortayı pique ve marquez, veya çigrinski'ye, veya milito'ya, hiç olmadı toure'ye bırakabilir fakat bizde sağ taraf neill'e bırakılırsa tandemde mantıklı olarak emre-servet, emre-gökhan, veya emre-emre kombinasyonları oluşturulabilir, emre-emre dışında çok güven verici gelmiyor. serkan kurtuluş'tan ise haber yok...

    stoper mevkisinde ise an itibariyle tek üst düzey oyuncumuz lucas neill'dir. emre güngör'ü daha izlememiz gerek, onun da daha takıma uyum sağlaması. maalesef defansın tozunu atan bir stoperimiz bülent korkmaz'dan beri yok. servet ve gökhan kesici stoperler. emre aşık teknik olarak bu ikisinden de daha iyi bence. bu takıma bir puyol şart. kim bilir belki ali turan...

    orta sahada ise arda turan-elano blumer xavi-iniesta görevini bir şekilde kıvırmaktadır ama arkalarında seydou keita veya yaya toure gibi güçlü bir defansif orta saha yoktur. mustafa sarp, mehmet topal, barış ve ayhan'ı toplasak bir yaya toure etmez maalesef. barcelona'nın 3. ön liberosu sergio busquets bile ilaç olurdu bize.

    forvette ise keita messi pozisyonunda iyi işler çıkarmaktadır. istikrarlı olmasa da katkısı tartışılmaz. solda ise giovani "henryvari" tarzda oynayan bir oyuncudur, yine pekala. stil olarak jo-ibrahimovic benzerliği herkesin kabul ettiği bir nokta. baros, sağlam bir kewell ve emre çolak ile hücum hattımız eksiksiz gözüküyor. yani bojan, pedro, jeffren pozisyonları tam bu takımın kağıt üstünde.

    sözün özü barcelona gibi bir futbol takımı olmak için kırk fırın ekmek yemek, bir de biraz daha transfer yapmak gerek. bu kadar kolay değil bu işler. bir ihtimal seneye altyapıdan çıkacak ve kendilerini geliştirecek gençlere ek olarak muhakkak yapılacak takviyeler ile bu seneden daha iyi bir kadro kurabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın