• 2922
    genellikle eleştirenler bu kuralı ırkçılık diyerek eleştiriyor ancak aslında bu kural ırkçılıktan ziyade gericilik içeriyor. 20. yüzyılda uygulunan bir kural bugünün gerçeklerine cevap veremez, bugünün ihtiyaçlarını gideremez. bu kural yüzünden avrupa kupalarında bir arpa boyu yol kat edemiyoruz yıllardır. gericilik olan kısmı, yabancı sınırı kaldırılmışken bu sınırın getirilmesi yani bir serbestliğin üzerine bir kısıtlamanın gelmesi ve kadro özgürlüğünün sınırlanmasıdır. işte burada bir geriye gidiş söz konusudur. halbuki git oynat istediğin kadar türk. sanane 11 yabancı oynatandan. feldkamp galatasaray'da 11 tane türkle şampiyon olurken sen ikinci başkanı olduğun fenerbahçe ile 8 yabancı şampiyonlar ligine yetmiyor, sınır kalksın goygoyu çeviriyordun nihat bey (sınırı getiren tff başkanı oydu).

    bir de nihat özdemir federasyonunun ezberden getirdiği sınırdır aynı zamanda bu sınır. bakın kurala 8+6. sonra 6+4 olacakmış. neye göre gelmiş bu? o artılar hangi rasyonel hesapların ürünü? neden artılı sistem? çünkü eskiden 6+2+2 vardı. yap copy paste'i gitsin. icraat yapıyormuş gibi görünelim mantığı bu başka bir şey değil.

    he biz yırtınsak da nafile tabi. kararları biz vermiyoruz. ya da biz seyircilerin karara muhalefet edebilme şansı yok. anca burada eleştirebiliyoruz hepsi bu. çünkü itiraz hakkı olan mustafa cengiz'di ya da tff ibrasına çekimser kalan burak elmas'tı.

    ayrıca şunu unutmayın; isterseniz tüm takımlar 11 yabancı serbestliği ile; galatasaray ise 11 türk zorunluluğu ile oynasın yine bu ligde şampiyon olur. bir sezon olamaz sonra olur. lig için sınırlama geldiyse nafile.

    ama avrupa kupalarında öyle olmuyor. bizim ülke takımlarının, milli takımın avrupa'da 20 senede bir başarılı olmalarının sebebi biraz da yabancı kısıtlamasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın