• 64
    okuduğum bazı entrylerin beni maalesef çok üzdüğü bir başlık ve hem dünyada hem sporda büyük bir sorun. üzülme sebebim de maalesef insanların olayın ne olduğunun farkında olmadan yaptıkları yorumlar.

    özellikle "saygı duyarım ama desteklemem", "saygı duyuyorum ama benden uzak olsun, hoşuma gitmiyor" tarzı olayın özünü anlamadan, sorunun ne olduğununun farkında olmadan yapılan yorumlar maalesef üzücü ve bir miktar geleceğe dair umut kırıcı (yine de ümitsizlik yok).

    olay bir insanın kimliğine, özlüğüne yapılan dayatmalara, kısıtlamalara karşı bilinç oluşturmak, sadece ne oldukları yüzünden hayatları boyunca ayrımcılığa uğramış, hor görülmüş, bazen dövülmüş hatta öldürülmüş "azınlık" diyebileceğimiz bir kesimin aslında toplumun sadece bir parçası olduğu ve kimliklerinden dolayı hiçbir şekilde bir ayrımcılığa uğramaması için yürütülen bir mücadele.

    olaya hoşa gidip gitmeyecek bir şey olarak bakmak zaten tamamıyla bir sorun. ne hoşuna gidiyor, ne hoşuna gitmiyor? bir insanın cinsel yönelimi (kimseye herhangi bir zararı olmayacak şekilde) niye birilerinin hoşuna gider veya gitmez?
    kimse insanların sokaklarda sevişmesini, orada burada seks yapmasını savunmuyor. bu tarz şeyleri savunan da olayın özünü yanlış kavramış kişiler ve onlar da aynı şekilde eleştirilmeli.

    lgbt bireylere destek için üzerinde gökkuşağı olan bir şeyi giymemenin, üzerinde "no to racism" yazan bir tişörtü giymeyi reddetmekten ne farkı var?

    umuyorum moderasyon bu başlıktaki yorumlar hakkında gereğini yapar çünkü tahammülsüz ve hoşgörüsüzlük içeren bazı entryler mevcut.

    dediğim gibi, olay desteklenecek, sevilip veya sevilmeyecek bir şey değil. bir insanı cinsel eğiliminden dolayı sevmemek, "desteklememek" tahammülsüzlüktür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın