• 63
    cinsel yönelim anlamında toplumun kabul ettiği ve etmediği iki arkadaşımı örnek göstereceğim. soyal statü olarak ikisi de eşit. fakat günlük hayatları çok farklı olmak zorunda.

    zorunda kelimesini kullanıyorum çünkü bu onun tercihi değil. muhattap olduğu komşusu, bakkalı, taksicisi ya da iş arkadaşı. her kimse onu onaylamak durumunda. diğer arkadaşımın böyle dertleri yok. çok acayip bir şey yapmadığı sürece bu muhattaplarından hakaret duymuyor. toplum tarafından kabul edilmeyen arkadaşım ise genellikle hakarete uğruyor.

    empati yapmak zor ama günlük hayatta etkileşime girmeyi seçemediğin insanların %95'inden hakaret duymak çok ağır olmalı. bir insanın bakışları ve tavrı hakaretten öte olabilir. hergün bu sessiz hakaretlere maruz kalmak sizi sosyal olarak bitirir.

    iki adet sosyal statüsü eşit insanın sadece cinsel yönelimi yüzünden başka hayatlar yaşamak zorunda olması tüm dünyanın problemidir. hemcinsleriyle birlikte olmayı arzulayan birey, bu ülkede sana zarar verecek son kişidir.

    bu artık tüm insanlık için yaşam becerisidir. insanlık tarihinde eşcinsellik yeni asla değil. senin onları dışlayabilmen için seslerini yükseltmiyorlar, yukarıda belirttiğim eşit sosyal yaşam için direniyorlar. insanlıkta aşırılıklar hep var, fakat bu eşitlik için malesef senin yaşam becerilerine ihtiyaçları var. toplumda beraber yaşadığın insanlara yardımcı olmayacaksan git doğada yaşa, oradaki sosyal hayat hiç değişmiyor. bu sadece eşcinsellik üzerinden de yorumlanmamalı. toplumda geri planda olan herkesin sana ihtiyacı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın