• 57
    altında açıkça nefret suçu işlenen başlık.

    hedef göstermek istemiyorum- ilgili girdiyi-girdileri benden önce birkaç yazar arkadaş ihbar etmiş. hassas bir konu, herkesin kendi hayatında kendince düşünceleri olabilecek bir konu. fakat insan gruplarına karşı oldukları gibi yaşayabilme mücadelesi verdikleri için nefret suçu işleyecekseniz bunu umuma açık yerlerde çirkin dilinizle yapmayınız, kirli beyninizde karanlık dünyanızda yapınız.

    spor, dünyada her dalda birleştirici bir güç. kulüpler, ligler, organizasyonlar ırkçılığa karşı mücadelede olduğu gibi homofobi karşısında mücadelede de en ön safta yer alıyorlar. ırkçılık bitmedi fakat bugün televizyonlarda siyahi futbolculara alenen siyahlıkla sözde bağdaşlaşmış kötü sıfatlar artık yüklenemiyorsa bunda sporun ve paydaşlarının aldıkları aksiyon çok büyük etken.

    homofobi karşıtlığı için de bu paydaşlar mücadelelerine destek olmaktan kaçınmıyorsa insanlık adına ne mutlu. gueye'nin gökkuşağı olan formayı giymek istememesi şahsi tercihidir, nefret söylemiyle bağdaşlaştırmadığı müddetçe de kimseyi ilgilendirmez. real madrid'in olayı da aynı böyledir. fakat bir sporcuya veya genel olarak bir topluluğa karşı alenen bu suçu işleyemezsiniz. suçtur, insan haklarına da aykırıdır, insan onuruna da.

    ırkçılık, homofobi, cinsiyetçilik vb. düşünceler kesinlikle rahatsızlıktır.

    heteroseksüel bir erkeğim, hayatımda eşcinsel bir insanla samimiyetim olmadı, yürüyüşlerine veyahut eylemlerine hiç katılmadım, dizi/film olarak dahi izlemem. bunlar benim tamamen şahsi ve hiç kimseyi ilgilendirmeyen tercih, yönelim ve fikirlerimin ürünüdür. tıpkı mevzubahis insanların hak arayışının olduğu gibi.

    insan ve insanlık farklı olduğu için ve farklı olabildiği müddetçe güzel. farklılıkları daha çok kabul edebildiğimiz; ırk, din, düşünce, cinsiyet vb. üzerinden insan ayırmadığımız, insani konularda çok keskin düşüncelere sahip olmadığımız bir dünya dileğiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın