• 46
    (bkz: #3348490)
    (bkz: #3348914)
    (bkz: #3351171)

    dördüncü sezonumu da nihayet tamamlamış bulunmaktayım. her şekliyle güzel bir sezonu geride bıraktım.

    1) transfer:

    daha 1 temmuz olmadan orta sahamın iki önemli ismi parejo (4.3 milyon) ve demme (5.25 milyon) zenit'in yolunu tuttu. detaylı araştırma yapmadan savanier'in sözleşmesinin sona ereceğini görünce parejo gibi kalitenin yerini kendisi ile doldurmaya karar vermiştim. 1 temmuzda takıma katıldı savanier.
    daha sonrasında coquelin (4.3 milyon) marsilya, grimaldo (20 milyon) arsenal, gallagher (25.5 milyon) leipzig yolcusu oldu. yerlerine de sırasıyla zielinski (32 milyon), malacia (14.5 milyon) ve moises caicedo (opsiyonlu kiralık-sezon içinde opsiyon kullanıldı) alındı.

    ondan sonra newcastle regen oyuncuma 7.5 milyon bonservis ödemeyi teklif etti ben de kabul edince oyuncu newcastle yolunu tuttu. yerine regen olarak damir horvat adlı stoperi sırbistan liginden 1.8 milyona alıp geri aldığım takıma kiraladım.

    stoper kısmında da önce mohamed simakan (30 milyon) dortmund, daha sonra oumar soley (64 milyon) manchester united yolcusu oldu. gelen parayla 3'lü savunmamın merkezine cuk oturacak pas özelliği 17/20, kafa vuruşu 16/20 olan duje caleta car'ı (25.5 milyon) transfer ettim.

    2) altyapı
    altyapı konusunda sadece 1 tane 17 yaşındaki norveçli stoperimi 18 maçta kullandım onun dışında sezon içinde kullandığım altyapı oyuncum yoktu.

    3) sezon geneli
    kasım ayına kadar ligde çalkantılı performansım vardı. sevilla ve atletic bilbao galibiyetleri ve barcelona beraberliği ile başladıktan sonra valencia mağlubiyeti can sıktı. can sıkıntısını hemen atletico madrid ve huesca galibiyetleri ile kessem de sonraki üç maçta (gijon-mallorca-eibar) gereksiz 7 puan kaybı yaşadık. o zamana kadar şampiyonlar liginde de psg, dynamo kyiv, young boyslu grupta 1g1b1m şeklinde performans göstermiştim.
    kasım ayında 2'si ucl 3'ü lig olmak üzere 5/5 yapınca aralık ayının ilk maçında da real sociedad galibiyeti gelince takıma rehavet çöktü diyebiliriz. önce levante mağlubiyeti, ardından valladolid ile berabere en son da psg ve real madrid mağlubiyetleri gelince unutmak istenecek bir ay geride kalmış oldu.
    ocak ayında da tıpkı kasımdaki gibi tüm maçlarımızı kazandık ve derbilerle dolu şubat ayı hiç kötü geçmedi. barcelona ile berabere, real madrid (kupa) ve valencia mağlubiyetleri, atletic bilbao ve atletico madrid galibiyetleri. ayrıca şampiyonlar liginde lille'e karşı galibiyet.
    mart ayı bizim için bir kez daha rehavetin çöktüğü bir ay oldu. 4 tane vasat takımın sadece 1'ini yenebildik, kalan 3 maçta berabere kaldık.
    nisan ayında ligde 3/4 yapsak da liverpool karşısında 2 maçta toplam 11 gol yemiş olmamız 3/4'ü taraftar gözünde anlamsız kıldı ne yazık ki.
    ve sezonun son ayında da 3g1b yaparak sezonu 3.sırada tamamladık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın