• 43
    (bkz: #3348490)
    (bkz: #3348914)

    3.sezon başlarken öncelikle zorlandığımı söylemem gerekli. takımımdan bir sürü isimle yolları ayırıp kaliteyi yükseltmem gerektiğini düşündüm. bu yüzden marc roca (17m milwall), joey veerman (13m lyon), kevin malcuit (2,5m astana), pervis estupinan (7m benfica), boulaye dia (27m shakhtar), javi ontiveros (32m leverkusen), manu morlanes (6m young boys), jorge cuenca (11,25m benfica), ivan martin (12,75m leipzig), erik botheim (6m fiorentina) ve sofiane diop (satamadım)'u transfer listesine ekledim. bu isimlerle yolları ayırdıktan sonra transfere ihtiyacım olan bölgeleri belirledim:
    1 defansif orta saha: diego demme napoli'den 6m
    1 sol bek: alex grimaldo benfica'dan 16m
    1 santrafor: alan velasco inter'den 12,25m
    1 sağ bek özellikli stoper: mohamed simakan leipzig'den 28m
    1 ofansif orta saha: pablo torre fiorentina'dan 9m

    bu transferleri yaptıktan sonra elimdeki bazı oyunculara da ilgi çekici teklifler geldi ve onlarla da yolları ayırdım:
    alfonso pedraza 10m napoli'ye
    nico schlotterbeck 13,5m leipzig'e
    fer nino 15,5m leipzig'e

    bu oyuncularla yolları ayırdıktan sonra transfer pazarında tekrardan oyuncu aramaya başladım ve şu transferleri gerçekleştirdim:
    sol bek: marc cucurella inter'den 33m
    sol stoper: marcos senesi feyenoord'dan 16,75m

    transfer dönemini böyle bitirdikten sonra lige başlangıcımı yaptım. ne yazık ki rezalet bir başlangıç oldu. 3 maçta 3 mağlubiyet (mallorca-real-barça) ile başladım, 4. maçta da valencia ile 1-1 berabere kaldım. 5.maçta athletic bilbao'yu yensem de sonraki iki maçta real betis ve malaga'ya yenildim. 7 maçta 5 mağlubiyet 1 beraberlik 1 galibiyet alınca (şampiyonlar liginde dinamo zagreb'i yenmiştim) formasyon değiştirme kararı aldım ve 4-3-3'e dönüş yaptım ve takım toparlandı. devre arasına kadar oynadığım 11 maçta 9 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak yaptığım pisliği temizledim. şampiyonlar liginde ise leicester-frankfurt-dinamo zagrebli gruptan (çok şanslı bir kura çekmiştim :d) 12 puanla lider çıktım.

    ocak ayında oyuncularıma yine beklemediğim teklifler geldi:
    sezonun yıldızı adam hlozek 42 milyona leipzig'in yolunu tuttu. hlozek'in yerini inter'den alıp nice'e kiraladığım alan velasco'nun kiralık kontratını iptal ederek doldurdum.
    yedek sol stoperim marcos senesi 20 milyona lyona transfer oldu. ben de yerine solak olmasa da bir süredir takip ettiğim oumar solet'i 26 milyona aldım.
    altyapıdan çıkarttığım genç yetenek alex baena 30 milyona napoli'nin yolunu tuttu. kendisinin yerine chelsea'den conor gallagher'i 27 milyona kadroma kattım.
    yaptığım satışlardan elimde 55 milyon kadar para vardı. ben de scoutlarımın almam için yalvardığı arsenal'in orta sahası albert sambi lokonga 52 milyona takımıma kattım.

    ayrıca takımımdan ayrılmak isteyen sergio asenjo dinamo kiev'e 1,9, sofiane diop 9,5 milyona young boys'a satıldı.

    ligde şampiyon barcelona oldu. barcelona'nın 4 puan gerisinde real sociedad ikinci oldu. real madrid ile biz ise 77 puanla şampiyonun 13 puan gerisinde 3. ve 4. (biz 4) olduk. bizim ardımızde 4 puan gerimizde de valencia vardı.

    sezona kötü başlangıcımız, real sociedad'dan 90+4'te yediğimiz gol, öne geçtiğimiz espanyol maçını kaybetmemiz, 2,41 gol beklentimiz olan maçta las palmas ile 0-0 berabere kalmamız, real madrid maçında değişikliği yanlış yapıp maçı sonrasında kaybetmem... şampiyon olmam işten bile değildi ama olmadı :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın