• 101
    şartlar olgunlaşırsa borcuna harcına bakmadan satın alırlar borcumuz da atla deve değil hepi topu 250m€ kulübün taşınmazları, marka değeri, bonservisine sahip olduğu sporcular vb. sayılmaksızın bu kadar. sözde yerli-millicilerden değilim ama bu denli derin bir tarihe sahip kulübün satılmasını asla onaylamam. ülkedeki konjonktüre bakınca ancak katar sermayesi olur bu kulüp o zaman da galatasaray olmaktan çıkar. bunu da burdan açık seçik söyleyeyim öyle bir durumda cümledeki yabancı sermaye kim olursa olsun ortada galatasaray kalmayacağı için benim galatasaraylılığım da son bulur. arap sermayesinin sömürgesi olmayı kabullenmiş kişi de bir zahmet kendine galatasaraylıyım demesin.

    1900’lerin başındaki gerçeklikte “türk olmayan takımları yenmek” mottosuyla kurulmuş bir takımın türk’e ait olmayan sermayeyle başarılı olmasının ehemmiyeti kalmaz. globalleşen, sınırları kalkmış dünya masallarına inanacak kadar saf değiliz, mesele sermayeye, menfaate döndüğü zaman arapların da avrupa’nın da bize neler yaptığını unutacak kadar çok yaşamadık. burada söylediğim şeyi “ucuz milliyetçilik” olarak adlandıracak arkadaşlar olabilir. kulübün daha iyi idare edilmesi ve büyümesi için yabancı kişi, kaynaklardan (maddi karşılık dahilinde) yararlanmasını kesinlikle doğru buluyorum ancak bu kişilerin kulübün çalışanı olmaktan öteye gitmesine açık şekilde karşıyım.

    kulübün sermayeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız gidip borsadan galatasaray hissesi alın hem çocuğunuza miras kalsın hem galatasaray’a faydanız dokunsun. yabancı yatırımcının gelip bizi kurtarmasını beklememize gerek yok. şimdi ben bunu dedim diye spk dava açmaz inşallah * sözlük yazarları arasındaki avukat arkadaşlar yardımcı olur herhalde *
App Store'dan indirin Google Play'den alın