• 269
    efsanemizi, teknik direktörlük bazında başarılı ama futbol aklı anlamında* başarısız bulduğum dönem. igor tudor'un bıraktığı kadrodan maksimum verim alabilen fatih hocanın, kendi transferlerinden aynı derecede verim alamaması bazı olumsuzlukları gösteriyor bana kalırsa.

    2021 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde burak elmas kazandıktan sonra, 2021-2022 sezonunda milli takımdaki futbol direktörlüğüne benzer şekilde galatasaray'da futbolun tek yetkilisi ve futbol aklı oldu. genelde de bu şekilde çalışmayı daha çok tercih ettiği için, muhteşem kariyerine baktığımızda böyle bir talepte bulunmak fatih hocanın hakkıdır ve yeni seçilmiş bir yönetim tarafından bu yetkinin verilmesi de doğrudur bana göre.

    ancak, böyle bir talepte bulunduğu ve tüm yetkiyi üzerine aldığı için, ortada bir başarısızlık varsa doğal olarak ilk eleştirilecek kişi de kendisi oluyor ki, 2020-2021 sezonunda okan kocuk varken, fatih öztürk'ü transfer eden ve 4 milyon tl maaşını onaylayan ama daha sonra kaleyi okan kocuk'a veren; 2021-2022 sezonunda ise fatih öztürk'e bir dakika bile forma vermeyip, okan kocuk'u kiralık gönderip, kaleyi muslera olmayınca ismail çipe'ye emanet eden, yedlin ve mostafa mohamed'i de 2020-2021 sezonunda bonservisiyle transfer edip, 2021-2022 sezonunda göndermek isteyen bir futbol aklının sorgulanması ve eleştirilmesi kadar normal bir şey yok diye düşünüyorum.

    doğru bir futbol aklının içinde doğru bir oyun planında fatih hocanın türkiye liginde başarısız olması neredeyse imkansız gibiydi. nitekim, rakip taraftarlar tarafından "bizi fatih terim hegemonyasından kurtarın", "kaçacak" , "pirlo'nun sözleri" ve en ufak kötü sonuçta "fatih terim istifa" algısı oluşturulması çalışılan bir ortamdan, rakip taraftarlar tarafından aynı galatasaraylıların zamanında aykut kocaman'ın fenerbahçe'nin başında kalmasını istediği gibi görevinde kalması istenilen bir ortama geçmesi bile fatih hocanın bir yerlerde hata yaptığını gösteriyordu.

    fatih hocanın en sevdiğim özelliklerinden biri ortada bir yanlış varsa, doğruyu bulana kadar denerdi ve bulduktan sonra ısrarcı davranırdı. bu şekilde çok fazla olumsuz havayı tersine çevirmişliği vardır ki, 2011-2012 sezonunda 4-4-2 denemesi ve sonrasında tüm sezonu domine etmesi güzel bir örnektir bana göre. bu dönemde ise, ortada bir yanlış olduğunu kabul etmeyip, hatalarda ısrar etmesi ve farklı sonuçlar beklemesi de son dönemdeki başarısızlığınnın bir özeti gibi oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın