resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 5960
    koltuğu bırak diyenlerden çok daha büyük galatasaraylıdır rahmetli. geldiğinde neyse giderken de oydu. geldiğinde sağ idi giderken bir deri bir kemik kalmıştı adam. sömürdüler, ruhunu emdiler. gelirken de galatasaray’ın bir kuruşunu bile boşa harcattırmadı giderken de. onurlu adamdı, iyi bir galatasaraylı idi.

    eğer insanlar riyakar olmasaydı daha da güzel işler başarırdı. arda turan’ı istemedi. ne katıyor arda bu takıma? fatih terim ile devam etmeyeceğim herkes işini yapacak dedi. kim işini yaptı, kim yapmadı? galatasaray başkanlığını hissettirdi. gözü şahıslardan başkasını görmeyenler kulübe azıcık baksaydı görürdü.

    bunu önceki entrylerimden birinde yazdım, entry de duruyor. ya cengiz başkan giderken ya burak başkan gelirken yazdım. bu filmi defalarca izledik tekrar da izleyeceğiz diye. burak elmas biraz daha beklesin. işler iyice sarpa sardığında nasıl taraftarın önüne yem edildiğini sonuna kadar görecek. bu ilk defa yapılmadı kendisi bizzat gördü bunu zaten.

    geçenlerde anketler açıldı galatasaray’ı sevme nedeniniz diye. ben galatasaray’ı tek bir şey için seviyorum. o da bu kulüp bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesini temsil eden sayılı müesseselerinden. ve bu kulüp şanlı onurlu duran tek kulüptür. bu kulüp ezilip büzülmez. kimseye biat etmez. kimseye muhtaç olmaz. bu kulüp her şeyi bileğinin hakkıyla alır ve ne ise vizyonu,misyonu tamamlar. asla da bir şey beklemez. bu kulüp buralara yüzyıllardır süregelen bir kültürün sonucunda geldi. bu kulüp belki 1905’te kuruldu ama kulübün genleri yüzyıllardır onurlu ve elini taşın altına koymaktan çekinmeyen fikri, vicdanı hür ahlaklı insanların fikirleriyle oluşturuldu.

    ben bu kulübü asla bu şekilde şike yapanların, hak yiyenlerin, ülkeye zerre katkı sağlamamış vizyonsuz kulüplerin seviyesine indirmem. bu sebepten de mustafa başkan’ı da yedirmedim. eğilip bükülmedim, bildiğim şeye ve inandığım şeye ihanet etmedim. gözümle gördüğümü dilimle söylemekten çekinmedim. kimseden ne bir takdir bekledim ne de beklerim. bu kulübe gönül vermiş olmam onurlu, şerefli ve idealist kişi ve kurumlara hayran oluşum sebebiyledir.

    sakın ha sakın bugün söylemediklerinizi yarın söylemeyin. eğilip bükülmeyin. rahmetli mustafa başkan gibi dimdik durup söyleyin. galatasaray’ın ağırlığını hissedin. galatasaray’ın kapısından içeri ıslak imza esprileri yapanları, hastane basanları almayın. bu kulübe hizmet edecek olanlar etsin, ağırlığı altında ezilecek olanlar da terk etsin. galatasaray her zaman galatasaray olacaktır. bu kulübün ne olduğu unutulmaya başlandı. bu kulüp avrupa zaferini alana kadar 10 yıldan fazla emek verildi. türkiye’ye gerçek anlamda futbolu getirdi bu takım ondan sonra avrupa’nın bir numarası oldu. bu takım ne gerekiyorsa yapar, gerekirse yeniden ülkeye futbolu öğretir yine aynısını başarır. yeter ki bu kulüp galatasaray kültürünün ne olduğunu hatırlasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın