• 192
    malesef bir taraftar kandırmacasıdır. başarısızlığa bahane bulmak için üretilmiş bir isim tamlamasıdır. ne burak elmas ne fatih terim yılmaz planlama savunucularıdır. bunu içi boş bir eleştiri yapmak için söylemiyorum. malesef football manager kariyerlerinde yapmayacağımız basitlikle mantık hataları var. birkaçını kısaca sıralamak istiyorum. bunların hiçbiri oyuncu bazlı mantık hataları değil. oyuncuların yeteneklerini, gelişimlerini ve uyumlarını kesinlikle eleştirmiyorum. teknik hataları, kadroyu kullanamamayı da eleştirmiyorum. mesela herkesin ağzının suyunun aktığı, covid öncesi 8 maçlık serinin baş kahramanlarından (en çok asist yapan) ömer bayram, neden tekrar istifade edilcek uygunlukla kullanılamıyor kısmına girmiyorum.

    1- kadroda kiralık gönderilmişler dahil 4 fernando muslera yedeği kaleci varken, yedek kalecisiz kalmak.
    2- rotasyon için aldığın oyunculardan yararlanamamak (alpaslan öztürk, aytaç kara), bunlar yerine genç alternatifleri değerlendirememek (ışık kaan arslan, atalay babacan), eğer bu rotasyon oyuncuları takımdaysa bu gençlere zaman kaybettirmek ve kiralayamamak.
    3- gustavo assunçao gibi bir menajer oyununa alet olmak. oyuncu wonderkid olabilir. kullanılmadığına göre plansız ve sisteme uyması düşünülmeden alındığı aşikar.
    4- mevkiye göre belirli oyuncu tiplerine sahip olamamak. mesela belirli bir forvet, kanat forvet tipine sahip olmamak. aslında bu farklılıklar doğru kullanılırsa zenginliktir. ama her maç as forvet değişiyor ve üçü de farklı tip oyuncularsa bu planlama hatasıdır.

    bu liste daha devam eder. kadro kurmadaki en büyük sorumluluk da hocamıza * yazar. bunun lamı cimi yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın