• 357
    20/5 şut, 2.23/0.81 xg, 11/0 korner ve diğer istatistiklerde açık ara önde olduğumuz maç.

    amacım iyi oynadığımızı söylemek değil. henüz 3 gün önce çok tempolu oynanan bir avrupa maçından sonra ligin iyi takımlarından birine bu sezon özelinde sergilediğimiz performansın ortalama olduğunu belirtmek istiyorum. bizim sorunumuz ileride son darbeyi indirecek güce sahip olamamamız. halil'in ileride tek oynaması için kenar oyuncularımızın çok güçlü gol skor katkısı vermesi gerekir. kerem ve morutan iyi performans sergileseler de o dominantlığa henüz sahip değiller.

    bu maç özelinde, 70 dakika rakibe bir şut şansı bile vermedik. hoca oyuncu değişikliklerinde biraz geç kaldı. o değişiklikler geleceği anda akılalmaz bir gol yedik yine. muslera'ya asla saygısızlığı kabul etmiyorum ama sene başından beri belki 4-5 puana olumsuz etki etti.

    geçen sezon karagümrük sahamızda oynanan maçta bize oyun olarak büyük üstünlük kurmuştu. bugün oyun üstünlüğünü aldık ama skoru alamadık. geçen hafta yendiğimiz antep maçından daha iyiydik bence. o maçın da ilk yarısının sonunda morutan golü atmasa yine gol için kıvranacaktık.

    genç takım romantizmi yapmıyorum ama şu an yangın yapılacak bir durum da yok. trabzonspor'un ekstra performansı harici diğer iki rakip bizden daha iyi durumda değil. bizim takımımız uzun vadeli bir proje takımı. omurga yavaş yavaş oluşuyor. önümüzdeki sene çok daha tehlikeli bir takım olacak.

    bence halil'i santrfor gerisine çekip buna uygun bir kurgu yaratmamız gerekiyor. halil, takımın ana santrforuna inanılmaz bir oyun rahatlığı sağlayacak bir oyun profiline sahip. devre arasında da takıma oyun liderliği yapacak ve merkeze güç katacak tartışmasız bir oyuncu şart. en önemli eksiğimiz 6 numara. yani gedson'dan daha elzem bir durum bu. gedson, takıma seviye atlatır, büyük güç katar ama 6 numarada tamamen eksiğiz.

    ben bu sezon şampiyon olamazsak kahrolmam. çok fazla iniş çıkışın olmadığı istikrarlı bir oyun ve avrupa'da son yıllardaki kötü profili düzeltecek bir başarı beni mutlu eder. gönül ister ki yeni kurulan bu takım avrupa'da olduğu gibi ligde de her maç tempo yapıp maçları kazansın. diğer takımlar gibi tek sezonluk başarı getirecek kadrolar kurmadık. tamamen şampiyonluğa odaklı, avrupa'da olmayan trabzonspor da değiliz. bu lig elbette bir premier lig veya serie a değil, galatasaray her sezon şampiyonluğa oynamalı. eski entrylerimde (2 ay önce yazar oldum) görülebilir hocaya ve takıma çok eleştirim var ama yıkıcı olmamak şartıyla. eleştirelim ama yapıcı olalım. bu takım gerçekten iyi şeyler vadediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın