• 28870
    daima şampiyonluğa oynaması gereken ve avrupa'da hangi kulvarda yer alırsa alsın rakiplerine problem çıkarması gereken futbol takımıdır. 2020'li yılların futboluna geldiğimizde ise takımında fizik kalite anlamında hiçbir futbolcunun sırıtmaması gereken takımdır. yeteneksizliği anlarım ama fizik kalite bir taraftar olarak benim anayasa kitapçığım. fayda ve maliyet oranına da dikkat ettiğimde ilk 11'de oynamaması gerektiğini düşündüğüm bazı futbolcuları hemen şöyle sıralamak isterim:

    taylan antalyalı: bu kardeşimizi en iyi zamanı neyse o zaman da beğenmiyordum. çok linç yemişliğim vardır. galatasaray'ın oyun merkezi -yani 6 numarası- taylan antalyalı olamaz, olmamalı.

    ömer bayram: gerektiğinde iş görmesine ve iş ahlakına bayılıyorum ancak futbolun temel doğrularını yapamadığı için tansiyonu düşük anadolu maçları dışında ilk 11 çıkmamalı.

    ryan babel: sözleşmesi sezon sonu bitiyor zaten ama adettendir yazalım, çamurlu, ağır zeminli malatyaspor deplasmanı kıvamı anti-futbol maçları dışında oynamamalı.

    sofiane feghouli: bu fizik yapısında bir futbolcunun galatasaray'da 1 dakika bile oynaması azap veriyor bana. falcao'ya ne yapıldıysa aynısı yapılıp yollanmalı.

    emre kılınç: tam bir sivasspor oyuncusu. en iyi zamanı neyse o zaman da beğenmiyordum. taylan'dan farkı bu arkadaşımızın vücut dilini, sahadaki duruşunu, koşu stilini falan da hiç beğenmiyorum.

    "şartlı" halil dervişoğlu: tek başına forvet oynatacaksak, sağ ve sol tarafına 10-15 gol atacak kanat forvetler yerleştiremiyorsak bu kardeşimizi izlemek bana azap veriyor.

    fernando muslera: fayda maliyet oranına baktığımda ve gelecek sezon gelecek 7+4 kuralına göre yeni bir kaleci almamız zaruri gözüküyor. alacağı paralardan vazgeçmesini de kendisinden bir galatasaraylı olarak istirham ediyorum. abdürrahim albayrak'ın kişisel sözleşme şovu yüzünden kulübümüz mağdur oldu.

    mevcut kadro yapısı içerisinde olmazsa olmaz futbolcularımız ise marcao, nelsson, berkan kutlu, cicaldau, morutan, patrick van aanholt. boey'i eklemiyorum çünkü yedeği yedlin çok sırıtmıyor.

    son olarak forvette net olarak diagne oynamalı. west bromwich'te big sam'in oynattığı adam burada da o fiziğiyle rahat oynar. orijinal bir santrafordur kendisi, eksikleri olsa dahi.

    ocak ayı transferinde 6 ve 8 numaraları zaruri görüyorum. gelecek 8 numara cicaldau'ya benzememeli. nasıl yaparlar bilmiyorum ama kesinlikle daha playmaker bir futbolcu olmalı. bu kişi bence gedson değil ama gedson diyene de saygı duyuyorum. en azından bariz bir fizik kalite katıyor oyuna.

    dipnot: aytaç'ları oğulcan'ları falan hiç yazmadım. 11'e aday olup aslında galatasaray'ın geleceği için 11'de yer almaması gerektiğine inandığım isimler üstünde durdum sadece.

    edit: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın