• 24
    beni futboldan en çok soğutan şeydir bu saçma algı. bir oyuncunun fiziği kötü ve iyi oynamıyorsa hemen düşünmeden fiziğini geliştirmeli deniliyor. halbuki sadece kötü bir oyuncu da olabilir ya da o sisteme uygun bir oyuncu değildir. her zaman geçerli demiyorum ama çoğu durumda da böyle oluyor.

    hatta bu olayı genç futbolcular için daha çok duyarsınız. altyapıdan yeni çıkan oyuncu doğal olarak yaşı gereği kalın bir oyuncu olmadığı için hemen yapıştırıyorlar bu etiketi. herhangi bir altyapı oyuncumuzun başlığına girin 18-20 yaş aralığında olduğu dönemde girilen entrylerde %90 ihtimalle bu ifade vardır.

    bunun son örneği de gustavo assunçao oldu. kendisi transfer edildiğinde gözlemci raporlarını okuyup övgü aldığı maçlardan biri olan benfica maçını izledim merak edip. son derece iyiydi gerçekten orta sahada. o maçta fiziği iyiydi de bize gelince balon gibi indi mi? zaten portekiz lig'nde son iki sezonda 58 maça çıkmış. orada düzenli oyanayabilen oyuncu bizim ligde fiziken yetersiz olmasına ihtimal vermiyorum. bir de dünyanın en iyi altyapılarının bulunduğu portekiz'de bu adama bu akılı vermediklerini mi düşünüyorsunuz? bir de oynadığı takım direkt olarak oyuncu yetiştirme üzerine kurulmuş yeni bir takım. neden böyle emin konuşuyorum çünkü aynısını gedson fernandes için okuduğumu net olarak hatırlıyorum. sonrasını anlatmayayım.

    xavi ve iniesta gibi uç örnek vermeye gerek yok. onlar olağanüstü yetenekli futbolcular. şu an ortalama bir yeteneği olan ama fizik olarak dışarıdan bakınca yetersiz görünen bir çok oyuncu var üst seviyede.

    fizik sadece kas kütlesi anlamına gelmiyor. kondisyon, denge, güç vs. daha bir sürü şeyi içeriyor. dışarıdan bakınca fiziği yetersiz dediğiniz bir çok oyuncunun fiziği son derece iyi olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın